Vrijwilligerswerk is dankbaar en onbetaalbaar.
Vrijwilligerswerk is dankbaar en onbetaalbaar. (Foto: aangeleverd)

Vrijwilligersbanen met het thema ‘Zorg voor elkaar’ in Nieuw-West

Algemeen

NIEUW-WEST - In de zorg zijn enorm veel vrijwilligers actief en dat is echt niet alleen maar wandelen met ouderen. Er is enorm veel variatie in bijvoorbeeld doelgroep en het soort activiteit waar je bij kan helpen. Allemaal is het dankbaar en is de extra tijd en aandacht die iemand biedt onbetaalbaar. Hieronder een paar mooie voorbeelden.

Koken op gezellige woongroep
In Osdorp is Amsta Karaad op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen met het klaarmaken van de verse maaltijd. Op deze locatie wonen jonge mannen met een verstandelijke beperking. Omdat er vaak tijd tekort is, zou het fijn zijn als ze hulp krijgen bij het koken. Sommige bewoners vinden het ook leuk om hierbij te helpen. De bewoners houden erg van eten, dus het is een dankbare taak.

Maatje voor meneer in Slotermeer
De Unie van Vrijwilligers zoekt voor een 79-jarige meneer een maatje die wekelijks bij hem thuis op bezoek wil gaan. Meneer vindt het leuk om te verzamelen en heeft een interesse in curiosa. Door slechtere gezondheid is zijn netwerk kleiner geworden en mist hij wat aanspraak en bezoek. Wie wil gezellig bij meneer langs om over curiosa te praten of als het kan eens een rommelmarkt af te struinen?

Sport- en beweegactiviteiten met ouderen
Voor de dagbestedingslocatie Osdorperhof is Cordaan voor de vrijdagochtenden van 10.30 tot  11.30  uur op zoek naar enthousiaste en ervaren vrijwilligers die sport en/of bewegingsactiviteiten kunnen aanbieden aan ouderen op individueel niveau en/of in groepsverband. Het doel is om cliënten te stimuleren en te activeren, zodat de zelfredzaamheid stabiel blijft of zelfs bevorderd wordt. Een vrijwilliger moet in staat zijn om de activiteit te begeleiden, dus geduld en affiniteit met ouderen is een pré.

Wandel jij de revalidant naar de afspraak?
Een vrijwilliger binnen Reade is van onschatbare waarde voor patiënten en medewerkers. Omdat er even geen medische behandelingen worden verricht en de patiënt niet wordt verzorgd, is het voor de patiënt mogelijk zich even geen patiënt te voelen. Een vrijwilliger loopt met de revalidant van de ene naar de andere afdeling en maakt ondertussen een praatje. Dus sociaal zijn, integer en geduldig en van een stukje wandelen houdt is welkom.


Optreden voor een groep met verstandelijke beperking
In Nieuw-Sloten zoekt Cordaan een vrijwilliger met een talent, die het leukt vindt om op te treden. Het gaat om een groep van tien tot twintig mensen met een verstandelijke beperking, waar altijd begeleiders vanuit Cordaan bij aanwezig zijn. Wie heeft een talent, zoals muziek maken, zingen, dansen, acrobatiek of iets anders? Deze bewoners kijken er graag naar en geven na afloop een mooi applaus!

Heb je interesse in één van deze vacatures? Ga naar https://www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures/ en zoek op de naam van de organisatie. Of bel Jelle Guijt, bemiddelaar Vrijwilligers Centrale Amsterdam 06-34030720. Is dit niet wat je zoekt, maar zou je graag ander vrijwilligerswerk willen doen?