Om aandacht te vragen voor het klimaat gaat wereldwijd het licht één uur uit.
Om aandacht te vragen voor het klimaat gaat wereldwijd het licht één uur uit. (Foto: aangeleverd)

Zaterdag Earth Hour: één uur het licht uit voor de aarde

Natuur

HAARLEM - Miljoenen mensen, gemeenten en bedrijven in meer dan 190 landen zullen zaterdag 25 maart om 20:30 uur één uur lang het licht doven om aandacht te vragen voor de kwetsbare natuur op aarde. Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur.

Ook dit jaar zullen op verschillende locaties in onder andere Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort de lichten worden gedoofd. Zo gaat van 20:30 uur tot 21:30 bij onder meer het Haarlemse stadhuis, molen De Adriaan, de Bakenesserkerk, de Amsterdamse Poort en de Grote of St.-Bavokerk tijdelijk de verlichting uit. Daarnaast doen ook weer tientallen restaurants in Haarlem en omliggende gemeenten mee en worden zaterdagavond zogenaamde ‘Candle Light dinners’ georganiseerd: een romantisch etentje bij kaarslicht. De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan de speciale Earth Hour-promotieposter, ontworpen door de Haarlemse kunstenaar Eric Coolen.

Wereld Natuur Fonds-Regioteam Kennemerland roept iedereen in de regio – dus ook als je de 25e thuis bent - op om het uur in het donker op een bijzondere wijze door te brengen. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is volgens het WNF het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.