In het Verhalenhuis geniet je ook van Duo Antima. Zij brengen prachtige klassieke stukken op viool en piano ten gehore.
In het Verhalenhuis geniet je ook van Duo Antima. Zij brengen prachtige klassieke stukken op viool en piano ten gehore. (Foto: Aangeleverd)

Twaalf Cultuurtuin activiteiten op vijf locaties

Cultuur

HAARLEM-NOORD - De Cultuurtuin in Haarlem-Noord beleeft zondag 26 maart alweer haar vierde editie. De Cultuurtuin is een uniek initiatief van een groep Haarlemse cultuurprofessionals waarbij verbinding en ontmoeting tussen cultuurmakers en cultuurliefhebbers op een laagdrempelige manier en voor een brede doelgroep centraal staat. Iedere laatste zondag van de maand worden er op diverse plekken in Haarlem-Noord verschillende cultuuractiviteiten georganiseerd voor jong en oud. Film, beeldend, theater, muziek en fotografie, er is van alles te doen op 26 maart, in totaal maar liefst twaalf activiteiten, op vijf verschillende locaties. De activiteiten kosten maar €2,50 of €5!

In de Schakel zijn kinderen vanaf tien jaar jaar welkom om mee te werken aan het mail-artproject, waarbij het versturen van een brief een waar kunstwerk wordt. In de middag nodigt kunstenares Brenda Amsing je uit op zoek te gaan naar de Gouden Draad. In deze workshop combineer je fotografie, collage- en borduurtechnieken. In Verhalenhuis Haarlem vertelt ‘De zomer in mij’ een modern sprookje over eenzaamheid, immigratie, verschillende botsende culturen en vervreemding. In het Verhalenhuis geniet je ook van Duo Antima. Zij brengen prachtige klassieke stukken op viool en piano ten gehore. In ditzelfde thema wordt er voor kinderen van vier tot acht jaar een workshop kinderviool in de Vrije School georganiseerd. Maak spelenderwijs kennis met dit prachtige instrument. Liever een ander instrument bespelen? Dat kan in het middagprogramma waar je ook een mooie broche kunt maken. In het Kweekcafé worden kinderen vanaf vier jaar uitgedaagd om op beeldend onderzoek uit te gaan. Atelierpedagoog Ella van Kaam maakt hierbij op een creatieve manier gebruik van alledaagse materialen. 

Meer informatie en aanmelden kan via de website: www.cultuurtuinhaarlem.nl