Sopraan Ingrid Vermeulen in de Volksopera
Sopraan Ingrid Vermeulen in de Volksopera (Foto: Ferry Kesselaar)

‘Avondprogramma Volksopera’ met Hemelvaart

Nieuws

NOORD - Vorig jaar zomer streek de Volksopera neer op het Purmerplein in Amsterdam-Noord. Buurtbewoners uit Tuindorp Nieuwendam en Blauwe Zand zongen daar begeleid door een professioneel orkest een klassieke opera waar nog steeds over nagepraat wordt. Vier voorstellingen voor tribunes met telkens bijna 1200 toeschouwers! En straks, op Hemelvaartsdag 18 mei, een klein, charmant en volledig Noords vervolg hierop.

Want na de traditionele Wielerronde omlijst door buurtmarkt en braderie staat op ditzelfde Purmerplein een bijzonder muzikaal ‘Avondprogramma Volksopera’ te wachten. Met in het voorprogramma van 19.15-19.45 uur zangeres/accordeoniste Karin Wijnen. Nu niet met opera maar met Amsterdams levenslied. En van 19.50-20.20 uur liedjes van (en over) Leonard Cohen met zang, trompet, gitaar en piano door Cyrelle Failé en Channah van ‘t Riet uit hun gelauwerde muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’. Hoofdact is sopraan Ingrid Vermeulen, de ‘Engel van het Purmerplein’ uit de laatste Volksopera. Speciaal uit Wenen komt ze terug naar de plek waar zij opgroeide. Zij zingt van 20.25-21.30 uur beroemde aria’s uit opera en operette en enkele Amsterdamse liederen. Muzikaal begeleid door het vijfkoppige Mokum Symphony Salonorkest. Er is plek voor ruim 200 bezoekers, op stoelen en banken. Eten van foodtrucks en drank aanwezig. Plein open vanaf 18.30 uur. 

Tickets kosten € 10,- pp. Verkrijgbaar aan de kassa op het plein vanaf 18.30 uur. Of bij Dierenwinkel Vermeulen, Purmerplein 9. Of online via www.volksopera.nl (ook voor info). Houders van een Stadspas groene stip betalen € 5,-. (1 kaart per pp). Alleen aan de kassa verkrijgbaar.