Afbeelding
(Foto: Annelies Verhelst)

Muziekstraat Open Oscillator in de tuin van Tolhuistuin

Nieuws

NOORD - Het Muziekfestival Open Oscillator keert op 10 en 11 juni voor de derde keer terug naar de tuin van de Tolhuistuin. Bij dit festival, georganiseerd door De Muziekstraat, staat de liefde voor de synthesizer en andere elektronische muziekinstrumenten centraal.

Jong of oud, nieuwkomer of pro, bij open oscillator is iedereen die interesse heeft in elektronische muziek welkom om te komen genieten van live optredens van synthesizer artiesten en geluidskunst installaties, zelf op te treden op het open podium, of mee te doen aan elektronische muziekworkshops.

Initiatiefnemers Roos Pollmann en Rosa Ronsdorf organiseren al een aantal jaar laagdrempelige muziekworkshops voor kinderen die kennis willen maken met synthesizers en muziekproductie. Voor deze derde editie van Open Oscillator kunnen naast kinderen ook volwassenen meedoen met de gratis workshops van Brakkie Monster Academy.

Samen een lied maken

In twee workshops leer je meer over synthesizers en grafische partituren en maak je samen met andere deelnemers een lied waarmee je vervolgens optreedt op het open oscillator festival.

Een ‘grafische partituur’ is een soort tekening, die laat zien hoe een lied mag klinken. Geïnspireerd door grafische partituren van componisten zoals Dirk Raaijmakers, Delia Derbyshire en Karlheinz Stockhausen werk je samen toe naar een muziekstuk. Hoe klinkt een streep? Of een vierkant? Hoe lang moeten de geluiden zijn? 

Onder begeleiding van Roos Pollmann ga je daarmee aan de slag. Om mee te doen is ervaring met muziek maken en optreden een pré maar zeker niet nodig, ook echte beginners zijn welkom. De workshops zijn gratis, aanmelden is wel nodig vanwege een beperkt aantal plekken en kan via info@stichtingmuziekstraat.nl 

Gratis deelname

Locatie workshops: Sijsjesstraat 21B. Deelname is gratis en aanmelden kan via info@stichtingmuziekstraat.nl 

Presentatie: Live optreden op zondag 11 juni 17:00 tijdens Open Oscillator. Meer weten over het open oscillator festival? Kijk dan op https://www.stichtingmuziekstraat.nl/projecten/open-oscillator-2023