Afbeelding
(Foto: Piet van der Meer)

Top 5 - leuke vrijwilligersklussen in Noord

Nieuws

In Noord zijn veel leuke vrijwilligersklussen, met enorme variatie in bijvoorbeeld doelgroep, tijdsinvestering en het soort activiteit. Allemaal is het dankbaar en is de extra tijd en aandacht die jij biedt onbetaalbaar. Zowel voor een ander áls voor jezelf.

Hieronder een paar mooie voorbeelden. Waar word jij blij van?

Chauffeur Maaltijdbezorger voor stichting Doras

De Maaltijdservice is al meer dan 25 jaar een begrip in Amsterdam-Noord. Ouderen die zelf niet meer kunnen koken krijgen hiermee vijf dagen per week een maaltijd thuisbezorgd. Als maaltijdbezorger laad je de maaltijden in de auto en breng je deze rond bij ouderen in Amsterdam-Noord. Heb je een goede conditie en rijbewijs? Samen met Doras kijk je welke tijden en route het beste voor jou past.

Enthousiaste schilder voor de Experimentele Werkplaats

Ben je een vakbekwame schilder en wil je jouw kennis en kunde op een leuke manier overdragen aan jongeren? Je leert de deelnemers de basis van het schilderen. Dit doe je hun gezellige locatie in Noord waar alle materialen en schilderbenodigheden aanwezig zijn. Je krijgt een onkostenvergoeding, een gezellige werkomgeving, een lunch en veel dankbaarheid van de deelnemers.

Lunchen met bewoners in het Evean Twiskehuis

Wil je bewoners in het verzorgingshuis helpen om met elkaar te lunchen? Samen met andere vrijwilligers dek je de tafels, haal je bewoners op die mee willen lunchen en creëer je een gezellige sfeer. Je helpt ook met afruimen en de bewoners weer terugbrengen naar hun kamer. Uiteraard kun je zelf ook mee eten! Vooral voor de lunch op donderdag kom je als vrijwilliger als geroepen.

Handen uit de mouwen op nieuw festival Re:ply to all

Hou jij van werken op evenementen? 24classics organiseert een gezellig festival, Re:ply to all, met muziek, kunst en workshops waarin klassieke muziek en actuele maatschappelijke thema’s centraal staan. Je kunt kiezen uit verschillende werkzaamheden zoals het controleren van tickets bij de ingang, mensen wegwijs maken op het festival, bedienen aan de bar of meehelpen bij de afbouw. Natuurlijk heb je vrije toegang tot de performances en workshops.

Help in de kringloopwinkel van We Recircle

Een kleine kringloop op het Buikslotermeerplein zoekt lieve gezellige mensen die het leuk lijken om binnen een kleine familie van vrijwilligers actief deel te nemen in de winkel. We dragen zorg voor elkaar en maken er samen elke dag weer wat leuks van! In de winkel ben je minimaal met z’n tweeën lekker bezig om de winkel te etaleren, te bevoorraden, op te ruimen en een praatje te maken met de klanten.

Interesse in vrijwilligersklussen?

Neem contact op met Wendy, bemiddelaar in Noord bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam: w.post@vca.nu / 06-11283285. Je kunt ook kijken op www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoeken op de naam van functie of de organisatie. Wij helpen je graag verder!

Afbeelding