Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Banenzwemmers gezocht voor voorstelling

Nieuws

NIEUW-WEST - Banenzwemmers is een voorstelling van choreografe Susanne Marx en vindt plaats in het kader van het internationale dansfestival Julidans in het Sloterparkbad. Samen met een groep enthousiaste zwemmers wil zij een kort, aansprekend hoorspel maken waarin het publiek een choreografie in het water ziet en tegelijkertijd via de koptelefoon een inkijkje krijgt in het wel en wee van het zwembad.

Voor deze voorstelling worden allerlei verschillende zwemmers gezocht. Mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en zwemvaardigheden.

Routine

Vanaf de tribune van het Springbad in het Sloterparkbad ziet het publiek een groot aantal vaste gebruikers van het bad. Iedereen volgt zijn eigen routine en snelheid. Al snel zijn de verschillen te zien: de een zwemt snel en concurreert met de ander, een derde doet het voor een betere conditie, en twee zwemmers voor de gezelligheid, weer anderen spelen of sporten liever. Langzaam verschijnen ook de ongeschreven regels: zoals rechts heen en links terug. In deze microbiotoop ontstaan echter ook snel strubbelingen. Het ogenschijnlijke geordende bakenzwemmen staat steeds meer onder druk. Een onverwachte sprong zorgt voor opschudding en verwarring, verrassing en commotie.

Koptelefoons

De teksten in de voorstelling die te horen zijn via koptelefoons zijn gebaseerd op interviews met verschillende zwemmers en geschreven door de scenarioschrijver Maxine Palit de Jongh.

De repetities staan gepland op: zaterdag 6 mei van 10.00 tot 12.00 uur; zaterdag 20 mei van 17.00 tot 19.00 uur; zaterdag 27 mei van 12.00 tot 14.00 uur; zaterdag 10 juni van 12.00 tot 14.00 uur; zaterdag 17 juni van 12.00 tot 14.00 uur; zaterdag 24 juni van 16.15 tot 18.15 uur en dinsdag 4 juli van 20.15 tot 22.15 uur.

In totaal zijn er zestien voorstellingen, maar zwemmers hoeven niet aan elke voorstelling mee te doen. Er wordt gestreefd om genoeg zwemmers te vinden om twee groepen te maken. De voorstelling duurt ene half uur en wordt twee keer per dag gepresenteerd.

De voorstellingen zijn op: donderdag 6, vrijdag 7, zaterdag 8 juli, donderdag 13, vrijdag 14, zaterdag 15 en dinsdag 18 juli. Er is een kleine vergoeding per voorstelling.

Voor meer informatie over Susanne Marx en haar werk: www.susannemarx.nl. Voor meer informatie over Banenzwemmers: neem contact op met Inge Koks via 06 41698151 of ingekoks@hotmail.com.