Break A Leg zondag in de Meervaart.
Break A Leg zondag in de Meervaart. (Foto: aangeleverd)

1000 hiphop dansers zondag in de Meervaart

NIEUW-WEST - Meer dan 1000 hiphop dansers nemen het zondag 7 mei tegen elkaar op in de Meervaart tijdens de twaalfde editie van het streetstyle dance event Break A Leg. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er gebattled door de beste hiphop dansers en crews. Dansers strijden in vier verschillende categorieën: Hiphop Crew Competitie, Breaking Battles, All Styles Battles & Hiphop Battles.

De top van de Nederlandse hiphop dansindustrie neemt plaats in de jury van de crew competitie: Tahnee Masela, Denden Karadeniz, Herrie the Robot, B-Boy Dietje, B-Boy Hu, B-Boy Arjuna, Gonzy, Gogo Lupin & Mosey Mozz. Het event wordt gehost door Vince Charming, Gregory Shaggy & Mario Bee. DJ’s Nader Issam, Cutnice, Cee & Mike Lewis verzorgen de muziek.

Lekker dansen

De focus van het festival ligt niet alleen op het wedstrijdelement, maar ook op het sociale aspect, het delen van kennis en vooral lekker dansen. Zo kan er bijvoorbeeld bijvoorbeeld worden mee gedaan aan diverse gratis dans workshops, zijn er de gehele dag DJ's in de foyer en ook hier kan lekker gedanst worden.

Solo dansers kunnen zich via www.breakalegdancebattle.com registreren voor de battles. De aanmeldingen voor de hiphop Crew Competitie zijn gesloten. Er is de hele dag genoeg spectaculairs te zien en te horen. Naast de battles is er nog veel meer te doen op het gebied van Urban Culture.


Het volledige programma is te vinden op: www.breakalegdancebattle.com en www.meervaart.nl.