Üçlü Pürüz.
Üçlü Pürüz. (Foto: Samet Celepoglu)

Nu te zien bij Cinema de Vlugt

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11.00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21.00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl.


Turkse film voor de buurt | zondag 7 mei, 17.30 uur | Üçlü Pürüz 

Drie vrienden reizen van Istanbul naar Adana om hun vrienden te helpen. Fatih en Eda, die in het geheim van hun families zijn getrouwd, vragen aan Serhat, een bankier, om hun nephuwelijk te beëdigen in Adana en ze te laten trouwen in het bijzijn van hun families. Op zijn reis naar Adana wordt Serhat vergezeld door zijn vrienden Haktan en Utku die huwelijksgetuigen zijn. Het ongeluk begint voor hen wanneer hun auto tijdens hun reis wordt gestolen. Aangezien hun portemonnee in de auto ligt, proberen ze een oplossing voor deze situatie te vinden en besluiten ze een luxehuis te beroven. Als ze hun auto in de buurt van het pretpark vinden, ontmoeten ze de dief en een vrouw die de auto heeft gestolen. Ze verbranden onbewust de dief, en de vrouw verbrandt de auto van Serhat. Ze vallen in handen van de maffia en worden geslagen, betrapt met een tas vol drugs en een lijk in de kofferbak van hun auto. Als ze er op de een of andere manier in slagen om op de bruiloft te komen, komen ze zichzelf in het nieuws op televisie tegen.


Gratis vertoning voor de buurt | dinsdag 9 mei, 18.30 uur | Voorpremière Die middag met Q&A regisseur Nafiss Nia | Aanmelden via: info@cinemadevlugt.nl (max. 2 toegangskaarten per aanmelding)

Roya, een uitgeprocedeerde vluchteling uit Iran, ontvlucht haar asielzoekerscentrum om te voorkomen dat ze terug naar Iran wordt gestuurd. Met alleen een adres op zak hoopt ze een tijdje te kunnen verblijven bij Nassim, een Iraans meisje dat afgewezen vluchtelingen bijstaat. Maar in plaats van Nassim treft ze een jongen die zegt de broer van Nassim te zijn. Hij is de sleutel van het appartement kwijt, zegt hij, dus tot zijn zus terugkeert kan hij de deur niet voor Roya openen. En zo besluit Roya, zonder andere bestemming in het verschiet, in de gang op Nassim te wachten. De jonge man houdt Roya op afstand, maar zij laat zich niet zomaar wegjagen. Langzaam maar zeker ontstaat er een poëtisch, verbaal spel van afstoten en aantrekken tussen twee mensen die beiden uit hetzelfde thuisland zijn gevlucht, maar desondanks heel anders in het leven staan. Regisseur en scenarist Nafiss Nia vluchtte zelf ruim twintig jaar geleden van Iran naar Nederland: “Die Middag gaat over mij, maar ook over jou." Die Middag gaat over iedereen die op een moment in zijn leven de wanhoop nabij is geweest. "Het gaat over de kracht van samenzijn, en dat we het niet zonder elkaar kunnen redden.”


Muzikale voorpremière | dinsdag 9 mei, 21.00 uur | Little Richard: I am everything

Little Richard: I Am Everything verheldert de zwarte, queer herkomst van rock ‘n roll, en stelt de echte schepper van het genre vast: Richard Wayne Penniman, ofwel Little Richard. Bekend van hits als Tutti Frutti, Long Tall Sally, Lucille en Good Golley Miss Molly. Aan de hand van archiefmateriaal wordt de complexe innerlijke wereld van Little Richard blootgelegd en het levensverhaal van de icoon met al zijn contradicties ontrafeld. Op uitbundige wijze weten getuigenissen van Penniman zelf, zijn vrienden en familie, muzikale legendes en pionierende zwarte en queer academici een geschiedenis terug te eisen die moedwillig is toegeëigend door witte artiesten en instituten. Deze ode aan Little Richard herinnert ons aan hoe excentriekelingen en buitenbeentjes een kracht kunnen hebben die, wanneer ze de kans gegeven wordt, nieuwe werelden ontgrendelen waarin we allemaal onszelf kunnen zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/

Little Richard: I Am Everything.
Gratis vertoning van Die middag voor de buurt.