Directeur Afval en Grondstoffen Gohdar Massom en stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi samen met leverancier VConsist en aannemers voor plaatsen van afvalvoorzieningen PAISA KWS en GP GROOT.
Directeur Afval en Grondstoffen Gohdar Massom en stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi samen met leverancier VConsist en aannemers voor plaatsen van afvalvoorzieningen PAISA KWS en GP GROOT. (Foto: aangeleverd)

Noord krijgt nieuwe afvalcontainers, pasje gaat weg

Algemeen

NOORD - De gemeente is begonnen met het vervangen van afvalcontainers in een groot deel van stadsdeel Noord. Het project duurt zo’n twee jaar. Het gaat meestal om containers waar nu nog een pasje voor nodig is. De nieuwe containers kunnen zonder pasje geopend worden.

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi is blij met de nieuwe containers: “Straks hoeven onze bewoners niet meer aan hun pasje te denken als zij hun zak met restafval naar de container brengen. Samen zijn we verantwoordelijk voor onze leefomgeving, met deze maatregel maken we het makkelijker. Ik verwacht dan ook dat er dan minder afval naast de containers geplaatst wordt. Dit is niet alleen goed voor het straatbeeld, maar dit trekt dan ook minder ongedierte aan.”

Waarom vervangen?

De meeste containers voor restafval, glas en papier in stadsdeel Noord zijn verouderd en hebben hoge onderhoudskosten. Deze oude containers voor restafval hebben een perssysteem waarmee het afval stevig wordt samengedrukt. Dit perssysteem heeft vaak storingen en gaat regelmatig stuk. Bovendien wijken deze containers af van wat we standaard in Amsterdam gebruiken. Directeur Afval en Grondstoffen, Gohdar Massom: Op deze manier zorgen we ervoor dat in heel Amsterdam dezelfde containers staan voor het afval, dat maakt inzameling makkelijker en is voor bewoners herkenbaar en overal hetzelfde ’

Werkzaamheden duren een paar weken

Het vervangen van containers gaat niet in alle buurten gelijk van start. Bewoners worden per brief geïnformeerd. Op de webpagina https://www.amsterdam.nl/afval-hergebruik/ondergrondse-afvalcontainers/  staat een planning waarop te zien is welke containers aan de beurt zijn. Per locatie duurt het vervangen ongeveer vier weken. Er komen in die periode tijdelijk bovengrondse containers op straat. De komst van de nieuwe containers zorgt voor een betere uitstraling en een schonere omgeving.

Stadsdeelbestuurder Yassmine el Ksaihi en Directeur Afval bij nieuwe ondergrondse containers ter hoogte van Reizigersweg 50