Afbeelding
(Foto: Piet van der Meer)

Top 5 leuke vrijwilligersklussen in Noord

Algemeen

In Noord zijn veel leuke vrijwilligersklussen, met enorme variatie in bijvoorbeeld doelgroep, tijdsinvestering en het soort activiteit. Allemaal is het dankbaar en is de extra tijd en aandacht die jij biedt onbetaalbaar. Zowel voor een ander áls voor jezelf.

Hieronder een paar mooie voorbeelden. Waar word jij blij van?

Handwerken in het naaiatelier van de Modestraat

Het naaiatelier van De Modestraat is aan het uitbreiden met een groter aanbod aan naailessen en workshops (o.a. textiel repair). Daarom zijn ze op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het team komen versterken. Houd je van breien, haken, naaien of handwerken en lijkt het je leuk om mensen daarmee te helpen? Dit is een mooie kans.

Gastheer/-vrouw op jeugdtheater DAT!school

DAT! is een creatieve jeugdtheaterschool in Amsterdam-Noord, waar iedere leerling vakken krijgt die kunstzinnig, creatief en sportief zijn. Voor de periode van april t/m juli zoeken ze een gastheer/-vrouw voor o.a. (productionele) ondersteuning tijdens lessen en voor contact met leerlingen en ouders/verzorgers. 

Heb jij oog voor persoonlijke verhalen en de ontwikkeling van de leerlingen? Dan is deze inspirerende culturele organisatie misschien wel jouw match.

Taalmaatje via SamenspraakNoord

In het multiculturele Noord zijn veel anderstaligen die graag beter Nederlands willen spreken en verstaan. Wil jij hen helpen? Dat kan als taalmaatje! Je spreekt af en toe met iemand af, dat kan bij diegene thuis zijn of op een andere locatie. 

Samen kletsen, wandelen of koffie drinken. Een buurtbewoner kan zo op een rustige en informele manier stapjes zetten qua taal, hierdoor kan iemand zelfvertrouwen opbouwen en zich makkelijker bewegen in de maatschappij.

Maaltijden bezorgen via Sonja Kookt

Elke maandag wordt er een lekkere gezonde, voedzame en gratis maaltijd gekookt voor zo’n 80 buurtbewoners die het hard nodig hebben. Heb jij zin en tijd om een paar keer per maand de maaltijden rond te brengen? 

Je haalt ze op in Jongerencentrum De Valk (Meeuwenlaan) en afhankelijk van jouw type vervoer (fiets, bakfiets, auto of misschien wel met de scootmobiel) neem je tussen de 5 en 20 maaltijden mee. Je draagt zo een steentje bij en ontmoet dankbare bewoners!

Helpen bij de kledingbank Hebben en Houwen

Hou je van kleding en van mensen? Word dan vrijwilliger bij Hebben en Houwen, de kledingbank voor mensen met een laag inkomen. Als winkelmedewerker ben je onderdeel van een gezellig team. Je stylt de klanten persoonlijk en zorgt dat mensen en kinderen blij de deur uitgaan! Je vult de voorraad bij en houdt de winkel schoon, netjes en overzichtelijk. Iedere maand mag je aan aantal kledingstukken in de winkel uitzoeken en je gemaakte reiskosten krijg je vergoed. 

Heb je interesse in een van deze vrijwilligersklussen?

Neem contact op met Wendy, bemiddelaar in Noord bij Vrijwilligers Centrale Amsterdam: w.post@vca.nu / 06-11283285. Je kunt ook kijken op www.vca.nu/vrijwilligers-vacatures en zoeken op de naam van functie of de organisatie. Wij helpen je graag verder!

Afbeelding