De kreet op de muur is veelzeggend
De kreet op de muur is veelzeggend (Foto: Rodi Media/KK)

Stadsdeelcommissie en komend standpunt over Erotisch Centrum

De stadsdeelcommissie moet uiterlijk begin juni haar advies geven over de bouw van het Erotisch Centrum op de NDSM-werf. De betrekkelijke stilte die nu nog in het Stadsdeelkantoor heerst over dit heikele onderwerp wordt de komende weken vervangen door een hoop activiteiten in de vorm van bijeenkomsten, inspraak en meetings.

door Tom Tossijn

De stadsdeelcommissie zal ter voorbereiding van haar advies over de voorgenomen bouw van het Erotisch Centrum – en om de stem van omwonenden, experts en betrokkenen te horen – diverse bijeenkomsten organiseren. Bij de eerste openbare bijeenkomst zal burgemeester Halsema op 29 maart acte de présence geven in een gesprek met de stadsdeelcommissie. Tijd en plaats worden nog bekend gemaakt in deze krant. 


Overigens wordt die bijeenkomst niet georganiseerd door de stadsdeelcommissie, maar door het projectteam van de burgemeester. Zij geeft een toelichting op de besluiten over de voorkeurslocatie van het Erotisch Centrum.


Het projectteam organiseert ook een technische presentatie op 27 maart. Die is besloten, want ambtelijk van aard. Informatie uit die presentatie komt volgens de woordvoerder van de burgemeester terug op de daaropvolgende, openbare bijeenkomsten.

Op 5 april zal er vervolgens een conceptadvies van het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord op tafel liggen.

Expertmeeting

Eén week later, op 12 april, volgt er een expertmeeting, georganiseerd door de stadsdeelcommissie. Het is nu nog niet helemaal duidelijk wie de stadsdeelcommissie daarvoor zal uitnodigen, maar allicht dat het gaat om deskundigen op het gebied van openbare orde, veiligheid, architectuur, vervoer en vertegenwoordigers van de kunsten- en horecasector op en buiten de NDSM-werf. Zeer waarschijnlijk gebeurt dat ’s avonds in de Burgerzaal van het Stadsdeelkantoor.

Inspraakavond

Een belangrijke bijeenkomst zal enkele weken later plaatsvinden, op 10 mei: dan organiseert de stadsdeelcommissie een inspraakavond voor alle bewoners, omwonende en omliggende bedrijven, inclusief sekswerkers. Plaats en tijdstip worden nader bekend gemaakt.


Op 24 mei volgt de klap op de vuurpijl: dan stelt de stadsdeelcommissie definitief haar advies vast in een publieke vergadering. Op 6 juni liggen de Noordse adviezen dan op tafel van de burgemeester.