Landelijke opschoondag NMCX. Toolenburgse Plas, bij restaurant Long Island.
Landelijke opschoondag NMCX. Toolenburgse Plas, bij restaurant Long Island. (Foto: Jur Engelchor Fotografie)

Veel Haarlemmermeerders op de been tijdens Landelijke Opschoondag

HAARLEMMERMEER -  ZO'n  honderd Haarlemmermeerders deden mee aan de Landelijke Opschoondag (LOD), een jaarlijks initiatief van Nederland Schoon. Zo was er een opruimactie van SuperSchoon Haarlemmermeer, zwerfafvalacties van NMCX Centrum voor Duurzaamheid, bij de Toolenburgerplas en schoonmaakacties van bewoners in Nieuw-Vennep en de Hoofddorpse wijken Graan voor Visch en Tudorpark. 

Voorafgaand aan de LOD gingen ook veel bedrijven in Haarlemmermeer aan de slag om hun werkomgeving op te schonen.

De jaarlijkse schoonmaakactie van Superschoon Haarlemmermeer vond plaats bij restaurant Long Island aan de Toolenburgerplas. De weercondities waren perfect. De zon scheen, de lucht was blauw, mensen hadden er zin in. Onder de enthousiaste deelnemers bevonden zich grootouders met hun kleinkinderen, echtparen, vriendinnen en mensen die lekker alleen aan de slag gingen. 

Ook wethouder Marjolein Steffens - van de Water was aanwezig om de deelnemers een hart onder de riem te steken. De berg met afvalzakken stapelde zich op, maar kon dankzij een gesponsorde container van Meerlanden gemakkelijk worden afgevoerd.

Naast de Toolenburgactie van SuperSchoon organiseerden zowel bewoners als bedrijven verschillende clean-ups, zoals de Buurt Cleanup Nieuw-Vennep en initiatieven in de Hoofddorpse wijken Graan voor Visch en Tudorpark. 

Ook verschillende bedrijven kwamen in actie zoals IT-dienstverlener Kyndrill en vastgoedmanagementbedrijf Interglobe.

Afbeelding