Het lintje is doorgeknipt, dus het medisch centrum is officieel geopend.
Het lintje is doorgeknipt, dus het medisch centrum is officieel geopend. (Foto's: Peter Vreeswijk)

Medisch Centrum De Badhoeve is open

Algemeen

BADHOEVEDORP - Wethouder Mariëtte Sedee kon afgelopen zaterdag eindelijk het lint doorknippen waarmee de opening van Medisch BCentrum De Badhoeve een feit werd. Voorafgaand spraken huisarts André van Es en Sedee eerst nog enige woorden. Van Es gaf aan dat door de omlegging van de A9 het oude pand van de Rabobank vrij kwam en dat uiteindelijk een prachtige pand is gerealiseerd waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel stond. Een medisch centrum waar op brede schaal zorg kan worden verleend aan inwoners van Badhoevedorp.

Saskia Vreeswijk

“Een jaar geleden stond ik hier ook met André van Es om het startschot voor de bouw te geven. We stonden met vijf mensen in de bittere kou. En kijk nu eens wat een opkomst”, zo sprak Sedee.

Dezelfde stijl

Waarom De Badhoeve? Deze naam verwijst naar de boerderij De Badhoeve die ooit op deze plek stond. De boerderij was in 1854 opgericht door advocaat Jacob Amersfoordt, later burgemeester van Haarlemmermeer. De bouwstijl en inrichting van de boerderij was voor die tijd zeer bijzonder en trok internationale belangstelling. “Zelfs Sophie, echtgenote van Willem III, bezocht de boerderij regelmatig”, zo sprak Sedee. Met dit in gedachten is het medisch centrum in dezelfde stijl opgetrokken.


De opkomst was groot, zeker vergeleken met een jaar geleden bij de start van de bouw.

Na deze woorden knipt Sedee samen met Van Es onder grote belangstelling het lint door en spreekt “Ik verklaar De Badhoeve voor geopend.” Daarna kon iedereen het gebouw bekijken onder het genot van een kop koffie of thee. Voor de kinderen was zelfs een speurtocht uitgezet.

Zorgverlening in een breed spectrum 

De Badhoeve biedt huisvesting aan: Apotheek Benu, huisartsen, verloskundigen, dermatologen, psychologen. Ook kunnen inwoners hier terecht voor bloedafname en fysiotherapie. Op de begane grond is tevens het trainingscentrum Back in Shape gevestigd. Al met al is De Badhoeve een grote aanwinst voor de inwoners van Badhoevedorp, ook nog eens gelegen op een centrale plek in het dorp.


Een kijkje van binnen.