De PlantenBieb wordt waterdicht gemaakt.
De PlantenBieb wordt waterdicht gemaakt. (Foto: aangeleverd)

Markt, kunst en muziek bij tijdens NLDoet bij De Osdorperhof

Algemeen

NIEUW-WEST - Vrijwilligers komen vrijdag 10 maart tijdens NLDoet in actie bij Cordaan zorgcomplex De Osdorperhof aan de Pieter Calandlaan 84. Er zijn die dag allerlei activiteiten voor bewoners en bezoekers van de buurt van 10.00 tot 17.30 uur.

Aan de voorkant van het gebouw, bij De Buren, verkopen buurtbewoners spullen voor kleine prijsjes, zoals kleding, sieraden, kleine huishoudelijke artikelen, boeken, schilderijen, kaarten en planten. In de hal van De Buren is een bijzondere kunsttentoonstelling te zien. Deze is ontwikkeld in samenwerking met het Outsider Art Museum en een van de deelnemers van de dagbesteding.

looproute  

Echte kunstliefhebbers kunnen meedoen aan een schilderworkshop of kunnen de kunstzinnige looproute bewandelen. Deze looproute leidt naar het Ecologisch milieu Educatie Centrum Osdorp (EECO), het Piet Wiedijkpark en de Gezonde Huiskamer bij Combiwel.

De hele dag wordt gratis koffie en thee verzorgd en vanaf 13.30 uur is er een high tea met daarbij een muzikaal optreden en een Surinaamse verrassing. Van 15.30 tot 17.30 uur organiseert Stichting Omnibus een Happy Hour. Er zijn dan drankjes te koop en heerlijke bitterballen verkrijgbaar.

Kletsnat

Tot slot wordt op dezelfde dag de PlantenBieb waterdicht gemaakt. Betrokken wijkbewoners in Osdorp konden niet langer aanzien hoe de boeken kletsnat werden bij regenachtig weer en uitten hierover hun zorgen. Daarom steken ze op 10 maart samen de handen uit de mouwen en iedereen is welkom om mee te doen.

Locatie: Pieter Calandlaan 84, Amsterdam Osdorp.