What's love got to do with it.
What's love got to do with it. (Foto: Robert Viglasky)

Nu te zien bij Cinema De Vlugt

Algemeen

NIEUW-WEST - Bij Cinema De Vlugt, op steenworp afstand van Plein ’40-’45, Burgemeester de Vlugtlaan 125, draaien de allernieuwste films uit Hollywood, Bollywood en de rest van de wereld. Het gezellige Café De Vlugt is elke dag vanaf 9.00 uur geopend voor een lekkere kop koffie en een croissant of gebakje. De eerste film start rond 11:00 uur en de dag eindigt met een vertoning rond de klok van 21:00 uur. Tijdens de film kunnen bezoekers met een bak popcorn of nacho’s onderuit zakken in de comfortabele stoelen van de gloednieuwe filmzaal. 

Het hele filmprogramma is te vinden op: www.cinemadevlugt.nl

Benefiet Turkije & Syrië | Opbrengsten naar Giro555

Agelopen zondagheeft Cinema De Vlugt in samenwerking met Periscoop Film en AF-Media een benefiet gehouden naar aanleiding van de ramp in Turkije en Syrië waarbij de volledige opbrengsten zijn gedoneerd aan Giro555. De benefiet is met ruim tachtig bezoekers over drie Turkse filmvertoningen goed bezocht en Cinema De Vlugt heeft de opbrengsten van de benefiet verdubbeld. Bij de aardbeving in Turkije en Syrië van 6 februari zijn tienduizenden mensen getroffen door meerdere krachtige aardbevingen en naschokken. Er is dringend noodhulp nodig, op zowel de korte als lange termijn.

Première vanaf 9 maart | What’s love got to do with it?

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar in deze heerlijke romcom na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk, stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).

Première vanaf 9 maart | Saint Omer

Centraal in Saint Omer staat Rama (Kayije Kagame), een journaliste die aan een boek werkt over Medea en binnenkort moeder wordt. Haar research brengt haar naar Saint Omer, waar ze het proces bijwoont van Laurence Coly (Guslagie Malanga): een jonge vrouw uit Senegal die in Frankrijk filosofie studeert en zwanger wordt van een oudere Fransman. Ze houdt de zwangerschap en de geboorte verborgen, en laat de baby bewust achter op het strand om meegenomen te worden door de vloed. Tijdens haar proces beweert ze dat ze behekst en vervloekt was. De haast onvatbare daad van de vrouw roept allerlei ongrijpbare geesten uit Rama’s eigen verleden op. Vragen rond oorsprong en opvoeding, en of ze zelf geliefd en gewenst was door haar moeder. Saint Omer is het fictiedebuut van bekroond documentairemaker Alice Diop. In 2016 volgde ze het proces waar de film op gebaseerd is. Met Saint Omer weet Diop geaccepteerde ideeën van perspectief, van subjectiviteit en objectiviteit uit te dagen. Saint Omer won al de Grand Prix voor beste film op het Filmfestival van Gent, de Zilveren Leeuw in Venetië en is namens Frankrijk ingezonden voor de Oscars.


Oema foe Sranan. (Foto: aangeleverd)

Dinsdag 14 maart, 19.00 uur | Fil en nagesprek | Oema Foe Sranan (vrouwen van Suriname)

Oema foe Sranan (Vrouwen van Suriname) is de eerste documentaire over Suriname gesproken in het Sranantongo in de jaren rond de onafhankelijkheid. De film volgt vier vrouwen, Jetty, Sonja, Somai en Sylvie, die zich verzetten tegen miskenning en uitbuiting en de armoede die ze dagelijks ervaren. Door middel van hun persoonlijke verhalen geven zij zicht op de geschiedenis van kolonialisme, neokolonialisme en discriminatie in Suriname en Nederland. De oorzaken van de armoede worden in beeld gebracht aan de hand van citaten uit “Wij slaven van Suriname” van Anton de Kom, het boek dat is opgenomen in de Nederlandse Canon. Het is een aanklacht tegen de rol van Nederland als kolonisator en tegen de buitenlandse bedrijven die zich verrijken maar het land berooid achterlaten. De film laat een strijdend volk zien in plaats van een lijdend volk. Oema foe Sranan is een politieke film: een resultaat van solidariteit tussen Surinamers en Nederlanders. De documentaire is geproduceerd door Cineclub Vrijheidsfilms in samenwerking met LOSON (Landelijke Organisatie van Surinamers in Nederland). Eye besloot met het IISG in 2021 tot restauratie. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek met Nadia Tilon en Ditter Blom (ex-LOSON) onder leiding van Denise Jannah. 

Nu ook films in pop-up filmzaal

De deuren van de theaterzaal zijn geopend voor nóg meer filmbeleving in Nieuw-West! Vanaf nu kunnen de bezoekers van Cinema De Vlugt genieten van nóg meer films. In een ultieme cosy setting kunnen bezoekers loungen op één van de kussens of ligstoeltjes. Natuurlijk zijn het beeld en geluid van optimale kwaliteit. Zo kan iedereen gezellig en comfortabel genieten van de beste films. Om het nog leuker te maken kosten de kaartjes voor de pop-up zaal maar €8,50. Als een film wordt vertoond in de theaterzaal, dan wordt dat op de website aangegeven.

Kaarten zijn verkrijgbaar via: https://www.cinemadevlugt.nl/