Camping Eglentier.
Camping Eglentier. (Foto: aangeleverd)

Theaterfestival Camping Eglentier

HAARLEM / VIJFHUIZEN - Theatergroep Eglentier bestaat dit jaar 100 jaar. Reden genoeg voor een feestje, dacht de jubilerende theatergroep. Dat gebeurt op ‘zijn Eglentiers’ met een festival dat op een zelfgemaakte camping speelt. Korte voorstellingen op het festivalterrein al dan niet in een theatertent. Theaterfestival Camping Eglentier vindt plaats van 2 tot en met 4 juni 2023 op de grens van Haarlem en Vijfhuizen aan de Vijfhuizerdijk.

Theaterfestival Camping Eglentier van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni

Theatergroep Eglentier bestaat dit jaar honderd jaar. De eigenzinnige theatergroep is niet onder een noemer te vangen. Van locatievoorstellingen, via teksttoneelstukken langs muziektheaterproducties in Patronaat, tot het bouwen van een eigen theater. Nu wordt dan een heuse ‘Camping Eglentier’ georganiseerd met als thema ‘Eigenzinnig theater is voor eeuwig!’


Tijdens deze theaterexplosie kan de bezoeker genieten van een groot aantal korte voorstellingen vol zelfspot, komedie en drama. Kortom; een theaterbeleving met een lach en een traan. Voorzitter Rudolf Mensen is blij met het jubileumfestival. “Eglentier zet haar theatertenten neer op een festivalterrein nét op de grens Haarlem en Vijfhuizen. Op ‘Camping Eglentier’ zijn verschillende korte theateracts te beleven, waar bijna alle spelers van Theatergroep Eglentier aan meedoen.”

Op de Camping

Het theaterfestival speelt zich af op een campy camping met eigenaardige eigenaren, wereldvreemde bezoekers, een verdwaald aminatieteam en een ietwat knusse waterrecreatie dat er op de folder heel anders uit zag. Het belooft een theatraal verblijf te worden voor de bezoeker, met in elk hoekje kleine drama's, vluchtige komedies of uitbundige uitschieters.


“Deze productie zat al een aantal jaren in ons hoofd. Dit honderdjarig jubileum is een perfect moment om het ten uitvoer te brengen. Een feestje voor iedereen. En dat allemaal op een locatie die je niet zou verwachten. Wij slaan onze tenten op aan de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen, aan de rand van Haarlem op fietsafstand van de stad. Een prachtige locatie waar ook voor de inwendige mens gezorgd wordt,” aldus Rudolf Mensen.

Theaterfestival

op 2, 3 en 4 juni 2023. Het festivalterrein opent om 16.00 uur haar poorten en is te bezoeken tot 22.00 uur. De voorstellingen vinden tijdens openingstijden op verschillende momenten plaats. Tickets zijn alleen online te koop via de website www.eglentier.nl.