Wethouder Marja Ruigrok knipte het lint door.
Wethouder Marja Ruigrok knipte het lint door. (Foto: Foto's: Peter Vreeswijk)

Opening gratis expositieruimte voor lokale kunstenaars bij The Style Outlets

Algemeen

HALFWEG - Bij Amsterdam The Style Outlets vond afgelopen donderdag de opening plaats van de expositieruimte, tevens een co-working space voor ondernemers, freelancers en flexwerkers. Het outletcentrum wil op deze manier maatschappelijke kansen teruggeven aan de gemeenschap en een bijdrage leveren aan de lokale kunst en cultuurscene. Elk kwartaal kan een nieuwe artiest zijn of haar werk hier tentoon stellen.

Saskia Vreeswijk

Het welkomwoord werd uitgesproken door Centrum Manager, Marcel Herben in aanwezigheid van Wethouder Marja Ruigrok, de eerste exposant, kunstenaar Flavio Santos, en zo’n twintig genodigden. Herben bracht de eerste steenlegging van het outletcentrum in 2019 samen met Ruigrok in herinnering.

Kunst de ruimte geven

Na Herben nam Ruigrok het woord.. Zij prees het initiatief van The Style Outlets om kunst de ruimte te geven in haar speech en dat past helemaal in het kunstbeleid van de gemeente Haarlemmermeer, die ook kunst de ruimte geeft. Zij gaf verder aan dat al haar portefeuilles, Verkeer en Vervoer en Economie enerzijds en Kunst en Cultuur anderzijds, normaal gescheiden werelden, hier toch prima met elkaar overweg kunnen en zorgen voor inkomsten, kunstuitingen en verbindingen tussen de mensen die in deze disciplines actief zijn. “The Style Outlets is een parel in de kroon van Sugar City, een machtig mooi terrein in de gemeente Haarlemmermeer dat stap voor stap uitgroeit tot haven van cultuur, vrijetijdsbesteding, retail en entertainment”, zo gaf zij aan. Zij besluit haar speech met: “Sugar City, The Style Outlets, kunst, Ondernemerschap en Haarlemmermeer – het plaatje is vandaag compleet. Ik feliciteer alle betrokkenen met dit prachtige kunst- en ondernemersinitiatief en ik moedig iedereen aan om het woord erover te verspreiden”.

Na haar speech knipte zij het lint door waarmee toegang tot de expositieruimte werd verschaft.

Waardevolle conversaties

Onder het genot van een hapje en een drankje ontstonden mooie dialogen met Flavio Santos die zegt ongelooflijk blij en dankbaar te zijn om zijn werk hier tentoon te stellen. “Immers voor beginnende artiesten zoals ik is het een geweldige kans om mijn werk aan een groter publiek te tonen en ik hoop dat het inspirerend is voor andere kunstenaars en bezoekers”.


Flavio Santos voor één van zijn werken.

Marcel Herben, in geanimeerd gesprek gewikkeld met ‘zijn buurvrouw’, kunstenaar Anna van Eijk uit Halfweg, weet haar ervan te overtuigen dat zij een van de eerstvolgende exposanten moet zijn.

Nogmaals door kunst en cultuur te integreren in het winkelcentrum biedt het outletcentrum een unieke en inspirerende omgeving voor mensen die naast een dagje uit of winkelen, op zoek zijn naar een plek om te werken en anderen te ontmoeten.