En daar arriveerden de pakken koffie.
En daar arriveerden de pakken koffie. (Foto: aangeleverd)

Lionsclub Haarlemmermeer breekt alle records met koffie voor Voedselbank

Algemeen

HAARLEMMERMEER - De elfde inzameling van Douwe Egberts punten is weer een succes geworden. Zowel landelijk als in de Haarlemmermeer zijn oude records gesneuveld. Van de 163 Lionsclubs, die meedoen, heeft Haarlemmermeer de hoogste score.

Landelijk kwam de teller op ruim 132.000.000 miljoen punten, waarvan de Lionsclub Haarlemmermeer 2.707.530 punten kon leveren. Het landelijk totaal is goed voor 210.000 pakken koffie. Voor de Haarlemmermeer betekent dat 4395 pakken. Alles gaat naar de Voedselbanken in Nederland. Zo ook naar Voedselbank Haarlemmermeer.

Tegenvaller

Door de sterk gestegen koffieprijzen moest Douwe Egberts besluiten om het aantal punten benodigd voor een pak koffie te verhogen. Een tegenvaller maar de Lions laten zich niet uit het veld slaan en gaan door mits Douwe Egberts weer sponsort. Op veel plaatsen staat nog steeds een inzameldoos voor de volgende actie.

Oud en Vreemd Geld

Van de gelijktijdige actie van verzamelen van Oud en Vreemd Geld is de uitslag nog niet bekend. Maar dat Haarlemmermeer daar met 143 kilo munten ook een flinke bijdrage aan heeft geleverd, is duidelijk.