De 230 topsporters van Haarlemmermeer samen op het podium.
De 230 topsporters van Haarlemmermeer samen op het podium. (Foto: Jur Engelchor Fotografie)

Haarlemmermeerse sporters geëerd tijdens Sportpodium

Algemeen

HAARLEMMERMEER -  Talentvolle jonge inwoners die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald op een nationaal of internationaal kampioenschap, de Olympische Spelen of Paralympische Spelen, zijn in het C punt Theater in Hoofddorp geëerd tijdens het Sportpodium. Wethouder Mariette Sedee overhandigde in totaal 230 sportmedailles.

Vorig jaar werden nog veertig sportmedailles uitgereikt, omdat in het jaar ervoor wegens corona minder kampioenschappen werden gehouden. Gelukkig was in 2022 weer veel mogelijk, waardoor wethouder Sedee maar liefst 230 sportmedailles kon omhangen bij individuele- en teamsporters.

Winnaars

De meeste medailles gingen naar prestaties die behaald zijn op een nationaal kampioenschap, maar ook de winnaars van EK’s en WK’s werden beloond. Daarnaast waren nu ook een olympische en paralympische sporter aanwezig.

De gemeente ziet het evenement als een middel om jonge sporters te inspireren. “Ik ben als wethouder sport ongelofelijk trots op onze sporters. Diep respect ook voor al die ouders, familie, vrienden en begeleiders die de ambities helpen waar te maken. Dit is een moment om te vieren, ook als de doelen niet meteen worden bereikt. Krabbel weer op en ga door. Uiteindelijk gaat het om de weg ernaartoe, en het plezier in sport”, zei wethouder Mariëtte Sedee.

Lijst van sporters

Bij de selectie van de sporters is gekeken naar prestaties in 2022. De medailles werden vervolgens ingedeeld in drie categorieën: Sporttalent, Sportteam en Topsporter. Dit leverde de volgende lijst op:

Sporttalenten:

Sportteam

Topsporters

Financiële bijdrage

Drie jonge sporters van TopsUPport Haarlemmermeer kregen een financiële bijdrage. Het gaat om Telstar-voetbalster Noa Agterhof, para-badmintonster Sophie van den Broek en Lyvanna Garrelts die zich voorbereidt op het EK ritmische gymnastiek. “TopsUPport is een stichting van lokale ondernemers die jonge topsporters op weg helpt”, vertelt Lisanne de Roever, topsportcoördinator van de gemeente Haarlemmermeer. Naomi Verkerk die de checks mocht overhandigen is daar een voorbeeld van. Op negenjarige leeftijd begon de schaatster bij IJsclub Zwanenburg en nu rijdt ze rond in een auto van de stichting op weg naar haar trainingen in Friesland.