De ploeg van het parkeerterrein die verantwoordelijk is voor het opruimen van de bende.
De ploeg van het parkeerterrein die verantwoordelijk is voor het opruimen van de bende. (Foto: aangeleverd)

Schoon parkeren bij Sloterparkbad weer mogelijk dankzij VuilnisOproer Nieuw-West

Algemeen

NIEUW-WEST - “Als je op donderdagmiddag 2 maart bedenkt om op dinsdagochtend 7 maart het parkeerterrein van het Sloterparkbad schoon te gaan maken en je krijgt bijna dertig vrijwilligers op de been, dan kan je concluderen dat het parkeerterrein dat nodig had”, zegt Jan van der Borden, Voorzitter VuilnisOproer Nieuw-West. “Wat een bende!”

Uiteindelijk heeft een veegwagen van de gemeente veel opgeruimd, maar daarnaast zijn meer dan twintig vuilniszakken, een fiets, luxaflex, en zoo meer verwijderd van het parkeerterrein en van de taluds.

Hulptroepen

De door het VuilniesOproer Nieuw-West opgeroepen vrijwilligers waren afkomstig uit de Natuurkamer en de Heemtuin, de buren van zwembad Noorderhof ) en tien BBV’ers. De park conciërge Sloterpark, Michel Aaij, had hulptroepen voor vuilafvoer en veegwagen ingeroepen en spande linten om parkerende auto’s weg te houden van de meest vervuilde plekken. “De actie duurde een uur en de opbrengst was te bizar voor woorden”, aldus Jan.

Regen en sneeuw

Na afloop bedankten Nazmi Türkkol, lid van het dagelijks bestuur Nieuw-West en Marcel van Moerkerk, hoofd facilitaire dienst Sloterparkbad, iedereen voor het trotseren van regen en sneeuw. Nieuw-West is weer een stukje schoner! Marcel heeft toegezegd om het parkeerterrein in deze schone staat te houden.

RuimRondjeSloterplas

Spijt dat je er niet bij was en/of zin om het Sloterpark schoon te maken? Dat kan zaterdag 25 maart vanaf 14.00 uur. Dan begint het RuimRondjeSloterplas vanaf de Natuurkamer of het Boothuis om na terugkomst te genieten van soep of een drankje. Neem liefst zelf een afvalring en prikstok mee of krijg die ter plaatse. Een rondje Sloterplas duurt dan een half uurtje langer.