Afbeelding
(Foto: Zhouhao, Freepik)

Buurten en straten Nieuw-West worden groener

Algemeen

AMSTERDAM - Buurten en straten in Nieuw-West worden groener. De gemeente Amsterdam wil Amsterdammers helpen om hun eigen tuin en straat groener te maken. Dat gebeurt met verschillende acties in de hele stad, maar vooral in Nieuw-West, Noord en Zuidoost. Ondanks de vele regen vandaag is de eerste actie Onze Straat vandaag gepland in Nieuw-West in de Van Ollefenstraat 9. Daar gaan zo’n vrijwilligers aan de slag met ongeveer twintig tuinen en er worden 29 boomspiegels aangelegd.

Meer groen heeft een positief effect op mensen en hun omgeving. Groen is goed om regen beter te laten weglopen en het helpt de stad koeler te houden tijdens warme dagen. Met de Onze Straat actie gaan vrijwilligers, bewoners en organisaties uit de buurt samen aan de slag. Het wordt een gezellige dag, de straat wordt groener en mooier, en er is ruimte voor contact met elkaar. Bewoners voor wie het werk te zwaar is, krijgen extra hulp. Bij de acties zijn Rainproof coaches aanwezig met verstand van groen en tuinen. Zij voorzien bewoners van tips en tuinadvies, bijvoorbeeld over de afvoer van regenwater in hun tuin of welke planten goed zijn.

Onze Straat actie

De Onze Straat actie is opgezet door Amsterdam Rainproof, Gemeente Amsterdam, De Groene Druppel, Stichting Present Amsterdam en Sociaal Tuinieren. Ook woningbouwverenigingen Ymere, Eigen Haard en Buurthulp Nieuw-West helpen mee.

Wie de acties heeft gemist, kan evengoed nog gebruikmaken van hulp. Zo is er van april tot en met oktober weer de tegelservice, waarbij de tegels in de tuin voor groen worden verruild en gratis worden opgehaald. Meer informatie via: rainproof.nl/tegelservice.