Het pand van Scouting Terraqua is wel aan vervanging toe.
Het pand van Scouting Terraqua is wel aan vervanging toe. (Foto: Peter Vreeswijk)

Nieuw pand voor Scouting Terraqua in vooruitzicht

Algemeen

BADHOEVEDORP - Het huidige scoutingclubhuis aan de Snelliuslaan van Scouting Terraqua is dringend aan vervanging toe. Het oude pand wordt dan ook gesloopt. Inmiddels is begonnen met de asbestverwijdering in het pand zelf. Binnen niet al te lange tijd gaat het gehele pand tegen de vlakte.

Saskia Vreeswijk

Wat er dan nog te zien is, is het laatste stukje van het in 1959 door de gemeente Haarlemmermeer gestichte openbare lyceum. Het lyceum werd in 1985 gesloten en deed dienst als dorpshuis en bood ook ruimte aan diverse verenigingen waaronder Scouting Leeghwater, die hier dus ruim dertig jaar is gevestigd. De laatste paar jaar als Scouting Terraqua, als gevolg van een fusie met Lady Baden Powell.

Nieuwbouw

Na ruim zes jaar voorbereiding gaat het nieuwe clubhuis er dan toch echt komen. Er is inmiddels een ontwerp gemaakt voor een nieuw gebouw. Hiervoor is ook al een omgevingsvergunning afgegeven. Van de totale bouwkosten moet nog een deel bijeen worden gebracht. De vereniging is dus nog naarstig op zoek naar sponsors, donateurs en fondsen die de nieuwbouw willen ondersteunen. 

Meer informatie is te vinden op: https://www.steunscouting.nl/project/badhoevedorp.

De eerste paal wordt geslagen op zaterdag 15 april om 12.30 uur.