Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Gratis energiebespaarservice in Nieuw-West

Algemeen

NIEUW-WEST - De gemeente Amsterdam wil inwoners dit stookseizoen zoveel mogelijk helpen met het verlagen van hun energieverbruik en de bijbehorende kosten. Om die reden is er afgelopen november in Nieuw-West gestart met de energiebespaarservice. Er kunnen dan gratis energiebesparende spullen worden verkregen die ook gratis in huis worden geïnstalleerd.

Alleen inwoners die hierover een brief hebben gekregen, komen hiervoor in aanmerking. In de brief staat informatie over de planning van de werkzaamheden en dat het bedrijf Klimaatroute in de buurt aan het werk gaat. Ook zit er een folder van het bedrijf bij de brief.

Klimaatroute

Klimaatroute is te herkennen aan een zwarte of grijze jas, met het groene logo van Klimaatroute. Ook dragen ze een naambordje met dit logo en hun contactgegevens. Ze rijden met een bus door de buurt. De energiebespaarcoaches komen aan de deur en bekijken hoe er kan worden bespaard op energie. Als het goed is gaan de coaches meteen aan het werk, zodat er vanaf die dag al wordt bespaard.

Wie niet thuis is als de coaches langskomen of bellen ze op een moment aan dat het niet uitkomt, dan komen de coaches later terug. Ook laten zij een briefje achter. Daarop staat hoe er een nieuwe afspraak kan worden gemaakt.