Afbeelding
(Foto: Pixabay)

In gesprek met iemand met dementie

Algemeen

BADHOEVEDORP - Marco heeft op jonge leeftijd de diagnose dementie gekregen. Gespreksleider Marianna Kuntzel gaat met hem in gesprek over de gevolgen van deze diagnose tijdens Alzheimer Café Badhoevedorp op donderdag 9 februari.

Voordat de diagnose dementie wordt gesteld, is er al vaak het gevoel dat er iets niet goed zit. Hoe heeft Marco de uiteindelijke diagnose ervaren, als een schok of juist als een opluchting? Wat betekent de diagnose voor Marco en zijn omgeving? Wat is het effect op de levensplanning, sociale contacten en bezigheden? En nu? Is er ondersteuning als je op jonge leeftijd de diagnose krijgt? Ook vanuit werkgever?

Ervaringen

Het gesprek van Marianna Kuntzel met Marco roept ongetwijfeld veel ervaringen op bij de bezoekers van het Alzheimer Café. Uiteraard is er ruim gelegenheid om die ervaringen te delen en vragen te stellen.

Alzheimer Café wordt gehouden in ‘De Meerwende’, Kamerlingh Onneslaan 131. Aanvang 19.30 uur. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen gewoon vanaf 19.00 uur binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.