Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Meet Greet & Experience VO-scholen

HAARLEMMERMEER - Alle VO-scholen uit Haarlemmermeer zijn dinsdag 14 februari aanwezig op het event Meet Greet & Experience in Claus Park Collection in Hoofddorp. 

Tijdens het evenement MGE maken ondernemers uit de regio kennis met de vmbo-leerling uit klas 2. Daarnaast zijn verschillende mbo’s vertegenwoordigd, zodat de leerling een opleiding kan koppelen aan een beroep. In het vmbo draait het om voorbereiding op een vervolgopleiding en om het maken van de juiste keuze daarvoor. Met MGE willen we deze aansluiting zowel naar het mbo als naar het bedrijfsleven bevorderen.

Vmbo-leerlingen zoeken vaak in hun eigen regio, waarin zij opgroeien, hun toekomst en leren het beste midden in de maatschappij. Leerlingen staan voor de lastige opgave om in deze onzekere tijd keuzes te maken voor hun toekomst. Het is onder andere de taak van scholen en bedrijfsleven om de leerling zich te laten oriënteren en ervaringen op te laten doen in de mogelijkheden die zij hebben in de maatschappij. Zo kunnen zij allemaal hun plek vinden in de samenleving van morgen.

Kennis

Het Event vindt op dinsdag 14 februari plaats in Claus Park Collection te Hoofddorp. Daar maken ongeveer 900 leerlingen kennis met het bedrijfsleven en regionale opleidingscentra. Eenmaal contact gelegd, lopen de vmbo-leerlingen op dinsdag 14 maart een dagdeel mee in het bedrijf naar keuze. Zo doen de leerlingen ervaring op die zij nodig hebben in hun proces om tot een juiste opleidingskeuze te komen.

Het event is onderdeel van een groter geheel en past binnen het LOB-beleid van de vo-scholen. LOB staat voor loopbaanoriëntatie en begeleiding. Een jongere leert loopbaankeuzes maken door het ontwikkelen van vijf loopbaancompetenties: kwaliteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken.