Er komen veel fiets- en voetpaden en openbaar vervoer, waaronder een metro van station Sloterdijk door het gebied naar Amsterdam Centraal.
Er komen veel fiets- en voetpaden en openbaar vervoer, waaronder een metro van station Sloterdijk door het gebied naar Amsterdam Centraal. (Foto: Pixabay)

Meepraten over invulling Haven-Stad

Algemeen

AMSTERDAM - Op het industriegebied tussen Sloterdijk, het Westerpark en in Noord het Cornelis Douwesterrein en de Noorder IJ-plas is ruimte om volwaardige woon-werkwijken te bouwen tot wel 70.000 woningen en 58.000 arbeidsplaatsen. Hier tekenen zich de contouren af van een stad binnen de stad: Haven-Stad.

Wie woont, werkt, sport of andere activiteiten in of rond het gebied doet waar Haven-Stad wordt ontwikkeld en wil meepraten over de invulling kan op maandag 30 januari van 19.00 tot 22.00 uur in Broedplaats Contact, Contactweg 47, aanschuiven.

Eerste atelier

Het eerste atelier van Haven-Stad gaat over alles wat Haven-Stad Zuid te bieden heeft. Wat is leuk en wat is belangrijk is, wat moet er veranderd moet worden of juist niet. Welke plekken zijn bijzonder of belangrijk? Waar komen mensen graag en waarom? Zijn er plekken die onveilig of lelijk zijn? Zijn er kansen om het gebied beter te maken?

Zowel bewoners en ondernemers, als verenigingen en organisaties, deskundigen en andere belanghebbenden zijn welkom om hierover mee te praten.

Gesprek

Atelier Haven-Stad is een platform waar gesprek is met bewoners, ondernemers, organisaties, deskundigen en andere belanghebbenden over Haven-Stad. De ateliers zijn actieve werksessies waarin alle partijen met elkaar in gesprek gaan om plannen te maken.

Haven-Stad wordt een complete stad met alles in de buurt: scholen, sport, winkels, zorg en groen. Het wordt grotendeels autoluw, met weinig parkeerplaatsen op straat. Slechts één op de vijf huishoudens krijgt een parkeerplaats. Wel komen er veel fiets- en voetpaden en openbaar vervoer, waaronder een metro van station Sloterdijk door het gebied naar Amsterdam Centraal. Belangrijke aspecten zijn: duurzaamheid, mobiliteit, wonen en werken, en sociaal.

Deelgebieden

Haven-Stad bestaat uit twaalf deelgebieden ten westen en noordwesten van het centrum, waaronder Sloterdijk, Westerpark, Coen- en Vlothaven en een deel van de Noordelijke IJ-oever.

Haven-Stad wordt in fases ontwikkeld. De eerste woningen in Sloterdijk Centrum zijn al opgeleverd. De komende jaren worden ongeveer 1.500 woningen in verschillende delen gebouwd.