Leerhuisavond Cultuurgroep Stede Broec

GROOTEBROEK - De Leerhuiscommissie 'Cultuurgroep Stede Broec' heeft een leerhuisavond op de planning staan. Op donderdag 2 februari om 20:00 uur zal Ernst van der Hemel langskomen om te vertellen over het onderwerp: 'populisme en religie - een terugkeer van het Christendom in de 21ste eeuw?' Alle belangstellenden zijn welkom.

Lezing over populisme en religie

Pim Fortuyn, Geert Wilders, Thierry Baudet, zomaar een greep uit politici die in de 21ste eeuw furore maken met polariserende politiek. Ze spreken daarbij vaak over de 'Joods-Christelijke' cultuur, over het belang van Christelijke waarden of tradities van Nederland. Maar wat bedoelen ze daar mee? Is dit, zoals vaak gezegd wordt, slechts flirten met het Christendom of is er meer aan de hand? Dr. Ernst van den Hemel is religie- en literatuurwetenschapper. Hij promoveerde in 2011 aan de Universiteit van Amsterdam in de Geschiedenis van het Christendom. In de lezing stelt Ernst van den Hemel aan de hand van een aantal voorbeelden de vraag wat de opkomst van populistisch rechts in Nederland met het Christendom te maken heeft. We bekijken citaten van Pim Fortuyn, Geert Wilders en politici van Forum voor Democratie en verkennen daarbij de manier waarop het Christendom terugkeert in de 21ste eeuw als heet hangijzer.

Informatie

De avond beperkt zich niet tot eenrichtingsverkeer. Na de pauze is er alle gelegenheid voor discussie en een levendige gedachtewisseling. Iedereen is welkom op donderdag 2 februari om 20:00 uur in de Oude Kerk, Zesstedenweg 189, te Grootebroek.