De heer Jan Pieter Reinstra heeft een koninklijke onderscheiding gekregen.
De heer Jan Pieter Reinstra heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. (Foto: Annemarie Wolkers-Ven)

Onderscheiding voor Jan Pieter Reinstra

Nieuws

ENKHUIZEN - Burgemeester E. van Zuijlen heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan Pieter Reinstra. Hij mocht het lintje woensdag 26 april in ontvangst nemen in het stadhuis van Enkhuizen.

De heer Reinstra is al twintig jaar lid van het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps Enkhuizen. Naast het muziek maken is hij ook op diverse andere terreinen actief, zoals o.a. het verzorgen van het KSM archief, bijhouden van jaarboeken en nieuwsbrieven voor de leden. Hij is lid/voorzitter van de Musical Movements commissie én in die hoedanigheid coördineert hij alle activiteiten met betrekking tot het organiseren van deze concerten. Dat bestaat uit o.a. sponsorwerving en regelen van gastartiesten en nog veel meer activiteiten voor het welslagen van deze avonden.

Dindua

Ook bij Muziekvereniging Dindua is de heer Reinstra zeer actief. Vanaf zijn 12e jaar is hij al lid van deze vereniging. In 1972 werd de heer Reinstra lid van het afdelingsbestuur/technische commissie van de afdeling muziek. Daarna volgden nog diverse bestuursfuncties zoals voorzitter en penningmeester. Daarnaast was de heer Reinstra ook lid van diverse commissies als de jubileumcommissie, concertcommissie etc.

Westerkerk

Hiernaast was de heer Reinstra ook actief voor de Westerkerk en heeft hij geholpen bij het organiseren van het concert ‘Fantasy Night’ in 2006, ter gelegenheid van de feestelijkheden rond het 650-jarig bestaan van de stad Enkhuizen. Na de goede samenwerking met de organisatie van dit evenement, heeft de heer Reinstra zich aangemeld als vaste vrijwilliger van de Westerkerk die elke dinsdagmorgen bijeenkomen om zich op allerlei gebied voor het monumentale gebouw in te zetten.

Diaken

Tot slot is de heer Reinstra ook voor de PKN Medemblik vele jaren als vrijwilliger actief geweest. Als diaken medeverantwoordelijk voor het beheer en verdeling van het diaconaal geld. Daarnaast is hij een aantal jaren voorzitter van diaconie geweest. Als voorzitter van de kerkenraad ben je met de predikant het gezicht van de kerkelijke gemeente.