Deze jaarlijkse wedstrijd is zeer populair bij de herenkolvers.
Deze jaarlijkse wedstrijd is zeer populair bij de herenkolvers. (Foto: A. Kamp)

Niedorpers presteren goed op ‘Gouden Tientjes’ kolfwedstrijd

Algemeen

Deze jaarlijkse wedstrijd op de kolfbaan van Cafe De Heerlijkheid in Oudkarspel is zeer populair bij de herenkolvers. Ook de herenkolvers uit Westfriesland laten graag hun gezicht daar zien. Plaatsen voor de finale is echter maar voor de 8 hoogst gekwalificeerde spelers weg gelegd in iedere klasse.

REGIO - Eindelijk weer’ Gouden Tientjes’ toernooi voor herenkolvers na het corona tijdperk, ruim 150 herenkolvers hebben de kwalificatiewedstrijd gespeeld om zich te plaatsen voor de finale voor een fel begeerd gouden tientje. 

In de 4e klasse Ging het gouden tientje naar Siemen Groot van ‘Vriendenkring’, 2e werd Piet Schuit van ‘Onder Vrienden’ en 3e Joop Beukers van ‘Brederode’. In de derde klas won Kees Mulder van ‘Op Maat ‘ het begeerde kleinoot, 2e werd Peter Beers van ‘Op Maat’ en 3e Piet Stammes van ‘Over de Helft’ Nieuwe Niedorp. In de 2e klasse won Theo Schouten ‘De Vier 1111’ het begeerde kleinood door in de finale te winnen van Mart van der Aarde ‘Aan is Winst’ uit Venhuizen en Sjaak Groot van ‘over de Helft’ uit Nieuwe Niedorp. In de 1e klasse was Dirk Beemsterboer oppermachtig, 2e werd Mark Aberkrom en 3e Piet Davidson allen lid van ‘aan is Winst’  Venhuizen. In de Superklas was het gouden tientje voor Jan Blaauw ‘Onder Vrienden’ Oudkarspel, 2e werd Dirk Spijker ‘Onder Ons’ Andijk en 3e Bertus Commandeur van ‘Onder Vrienden’. Het was een prachtig toernooi.