Afbeelding
(Stockfoto)

Meerdere werkgevers en belasting

REGIO - Als u meerdere werkgevers hebt, dan betaalt u misschien te weinig loonbelasting. Dit kan ook voorkomen bij twee uitkeringen. Of een uitkering en een baan.

Komt er niet uit? Raadpleeg uw belastingadviseur!

Een van de oorzaken hiervan kan zijn dat bij beide werkgevers de loonheffingskorting wordt toegepast. U hebt maar één keer recht op de korting. Een andere mogelijkheid is dat het totale inkomen aan loon of uitkering tegen een hoger tarief wordt belast in de inkomstenbelasting dan elke werkgever afzonderlijk doet bij het inhouden van loonbelasting. Uw werkgever kan namelijk geen rekening houden met het andere loon of uitkering.

Krijgt u loonheffingskorting bij twee werkgevers of uitkeringsinstanties, zet dit dan bij 1 van de werkgevers onmiddellijk stop. Download het formulier Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen. Meestal krijgt u het formulier van uw werkgever of uitkeringsinstantie. Krijgt u AOW van de SVB? De SVB past automatisch de loonheffingskorting toe. Wilt u dit niet? Vraag dan de SVB om de loonheffingskorting niet toe te passen. Kijk op svb.nl/loonheffingskorting-wijzigen. Een andere mogelijkheid is om bij geen van uw werkgevers de loonheffingskorting aan te vragen. U krijgt dan een lager netto loon per maand. U krijgt na de belastingaangifte geld terug of u hoeft minder bij te betalen.

Voorlopige aanslag

Om te voorkomen dat u bij uw aangifte ineens een groot bedrag moet betalen, kunt u al elke maand een deel betalen. Vraag hiervoor een voorlopige aanslag aan. Het liefst aan het begin van het jaar, dan is uw maandbedrag wat u moet betalen lager. Geeft u in de voorlopige aanslag aan dat u een dubbele dienstbetrekking heeft. Dan gaan zij ervan vanuit dat alle inkomsten gedurende het gehele jaar hebben bestaan. www.belastingdienst.nl