Een goede belastingadviseur in de arm nemen, levert altijd wat op!
Een goede belastingadviseur in de arm nemen, levert altijd wat op! (Foto: Pexels)

Een goede belastingadviseur is geld waard

Het levert altijd wat op als u een goede belastingadviseur in de arm neemt. Is het niet belastingbesparing dan is het wel inzicht in uw particuliere en zakelijke situatie. Je bent geholpen wanneer je en bekwaam adviseur vraagt om advies of beheer omtrent uw belastingzaken.

Het kan duizenden euro's schelen

Uw voordeel vinden zij in het slim toepassen van de belastingregels. Een bekend voorbeeld is het middelen van uw inkomen wanneer dat variabel is, een goed schenkingsplan, of gebruikmaken van regels die in uw specifieke situatie voordelig kunnen zijn. Een goede belastingadviseur denkt met u mee over zaken als subsidiemogelijkheden, het juist plannen van investeringen en het besparen van eigen bijdrage voor langdurige zorg. Een belastingadviseur is niet alleen bekend met uw cijfers, maar ook met u als privépersoon en/of ondernemer. Bent u bijvoorbeeld op leeftijd of een voortvarende ondernemer? Dan overweegt u misschien stappen met uw vermogen of kapitaal. Door particulier en zakelijk overzicht te creëren en te overleggen over uw ideeën, kunt u voorkomen dat grote sommen geld in de schatkist verdwijnen. Denk aan voordelen die te behalen zijn met een juist personeels-, investerings- of schenkingsbeleid.
 

Welke zaken heeft u particulier ondergebracht en welke zakelijk? Kan dat niet handiger? Vaak zien ze dat er nog voordeel te behalen door juist deze afweging goed te maken. Particulier en zakelijk gezien is het altijd prettig om te weten waar u staat. Groeit de omzet in uw onderneming hard, of krimpt deze? Zijn er wetswijzigingen geweest en hoe kunt u hierop anticiperen? Welke toekomstplannen heeft u en hoe kunt u deze realiseren. Het kan u duizenden euro's, als dan niet meer, schelen wanneer u uw zaken goed op orde heeft. Des te meer wanneer u samen met uw belastingadviseur vooruit kijkt naar te ondernemen stappen. Zo kunt u mogelijk veel geld besparen door als (startende) ondernemer de bv nog even uit te stellen. Wanneer u uw spaargeld wilt schenken kunt u daar, mits u tijdig actie onderneemt, nog duizenden euro's voordeel vinden.