The Fabelmans.
The Fabelmans. (Foto: aangeleverd)

Ontdek nieuwe films in de maand februari

SCHAGEN - Bij Kinepolis Schagen en Den Helder kun je weer genieten van een aantal nieuwe films. Ontdek bijvoorbeeld de dramafilm Boiling Point. Alles gefilmd in één lange ononderbroken take. Je kunt ook kijken naar een diep persoonlijk portret van een jongen die opgroeit in het Arizona na de Tweede Wereldoorlog. Ga je liever op zoek naar avontuur en actie? Kijk dan zeker eens naar Ant-Man and the Wasp.

Boiling Point

Te zien vanaf 30 januari om 20:15 uur in het filmhuisprogramma van Schagen.

Op misschien wel de drukste avond van het jaar probeert de charismatische en veeleisende chef-kok Andy Jones (Stephen Graham) in zijn populaire Londense restaurant de balans te vinden tussen zijn professionele en persoonlijke problemen. Een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet het personeel op scherp terwijl het overboekte restaurant zich al begint te vullen met gasten. 

Verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit

Andy probeert streng doch rechtvaardig zijn personeel door de chaotische avond met soms lastige klanten te loodsen, terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat. Dit alles gefilmd in één lange ononderbroken, soms adembenemende, take.

The Fabelmans

Te zien vanaf 2 februari te zien in Schagen.

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret van de jongen Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi. Sammy's vader daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16e ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Te zien vanaf 15 februari te zien in Schagen en Den Helder.

In Ant-Man and the Wasp: Quantumania keren superheldenpartners Scott Lang en Hope van Dyne terug op het grote doek om hun avonturen als Ant-Man en The Wasp voort te zetten. Samen met Hope's ouders Hank Pym en Janet van Dyne verkennen ze de Quantum Realm, waarbij er vreemde nieuwe wezens op hun pad komen. Zo beginnen ze aan een avontuur dat ze voorbij de grenzen zal brengen van wat ze voor mogelijk hielden. In Ant-Man and the Wasp: Quantumania is Jonathan Majors te zien als Kang. De film wordt geregisseerd door Peyton Reed; Kevin Feige en Stephen Broussard zijn de producenten.

Boiling Point.
Ant-Man and the Wasp: Quantumania.