‘Iedereen zit zo af en toe op de bank’

Sport

Voor Nailey Girigorie is bankzitten een zeldzaamheidje. Het overkwam de rappe aanvaller in Victoria04’s thuisbeurt tegen Excelsior’20.  Was hij “geblesseerd of gepasseerd?

“Hou het maar op het laatste”, berustte hij. “De trainer maakt de keuzes. Daar leg ik me bij neer. Ik merkte zelf, dat het even niet zo gesmeerd liep en het scoren wat moeilijker ging dan in voorgaande seizoenen.” Dat blijkt ook uit de cijfers. Stond hij in Victoria’s kampioensjaar na veertien wedstrijden op 14 doelpunten. Nu blijft zijn productie steken op 4.

Toch is bankzitten niet zijn ding en was, eenmalig. Zaterdag stond hij in Maassluis tegen VDL weer in de basis. Hij herinnert zich, dat hij in zijn tweede Victoria-seizoen langer aan de kant zat. “Destijds was de vorm er even niet. Trouwens, ik ben binnen de spelersgroep, niet de enige aanvaller. Iedereen heeft zo af en toe wel eens een dipje en komt op de bank terecht.”

TOPSCORER

1. Hermes DVS 49 

2. HBSS. 42

4. DVO’32 36

4. PPSC 31

Girigorie, die buiten het voetbalveld gedreven met muziek bezig is, laat zich door die bankbeurt niet van de wijs brengen. “Prettig is het niet, maar ik zit er niet echt mee. Als ik me daarover druk zou maken, werkt dat bij mij averechts. Daar is voetbal een veel te leuk spelletje voor. Ik blijf op en top gemotiveerd.”

Dat bleek zaterdag tegen VDL. Het lukte hem niet om zijn doelpuntentotaal iets op te vijzelen. Wel leverde hij de assists af, die twee van drie Vlaardingse treffers opleverden en voor de, overigens moeizaam verkregen, 2-3 overwinning zorgden.