Laatste editie van de Wijkkrant Holy

Bij een gebrek aan medewerkers heeft de redactie van de wijkkrant Holy moeten beslissen om na de editie van februari een punt achter de werkzaamheden te zetten. Eindredacteur Gertjan Breevaart noemt het een moeilijke maar een onvermijdelijke beslissing. “Een oproep in een vorige editie leverde geen reacties op. Vrijwilligers die zijn er kennelijk niet meer,” is zijn sombere conclusie. “Jammer, juist nu, de wijkkrant steeds beter gelezen wordt en veel bewoners uit de Holy er zelfs naar uitkijken als er weer een nieuwe editie op stapel stond.” Gertjan Breevaart en zijn redactieleden hebben in de afgelopen vier jaar vierentwintig nummers uitgebracht van de wijkkrant Holy. “Dat waren 288 pagina’s met ruim 200 duizend woorden samengevat in zeshonderd artikelen en dat in een oplage van 12 duizend stuks.” Een gebrek aan voldoende communicatie in de wijk, zorgde ervoor, dat de wijkkrant Holy in 2019 ontstond. In de loop van de jaren werden organisaties en activiteiten uit de wijk door een enthousiaste redactie in beeld gebracht en jonge en volwassen wijkbewoners met een passie hebben een podium gekregen in de wijkkrant. Daar is nu helaas abrupt een einde aangekomen.

Snelle 3000 meter in Nashville

Fortuna-atlete Kristel van den Berg liep in Nashville tijdens de Vanderbilt Invitational een indoorclubrecord op 3000 meter. De Vlaardingse atleet, die studeert in Amerika en uitkomt voor het universiteitsteam Ole Miss liep op dit onderdeel een tijd van 9.36.37 minuten en dat was bijna 45 seconden sneller dan haar oude clubrecord uit 2014 en deze tijd is ook enkele seconden boven haar persoonlijk record op de buitenbaan. Enige dagen later deed Kristel van den Berg mee aan de Razorback Invitational in Fayetteville en liep daar een snelle Engelse mijl in 4.45.91 minuten.

Prestatiebokaal voor Krijn van Dijk

Krijn van Dijk won bij de atletiekvereniging Fortuna de prestatiebokaal. Deze bokaal wordt uitgereikt aan een atleet die aan alle competitiewedstrijden heeft deelgenomen in het afgelopen seizoen. Aan deze competitie nemen alle pupillen deel van de Vlaardingse club, waarbij wordt gelet op het aantal wedstrijden, verbeteren van persoonlijke records en het verschil in punten van het oude en nieuwe record. Uiteindelijk won Krijn van Dijk het totale klassement en nam uit handen van Pim Heijblom de grote wisselbeker en de daarbij behorende extra prijs in ontvangst.