Boeken- en platenmarkt in De Windwijzer

Op zaterdag 11 februari is er van 9.30 tot 12.00 uur weer boeken- en platenmarkt in De Windwijzer (Schiedamseweg 95 Vlaardingen). U kunt neuzen tussen duizenden boeken en grammofoonplaten, op allerlei gebied.
Ook de weggeefwinkel is open. Voor oud-papier staat er een container op het Verploegh Chasséplein.
Iedere maandag en zaterdag is men welkom van 9.30 tot 12.00 uur; ook op maandagavond is de boeken- en platenmarkt open, van 19.00 tot 20.30 uur.

Inloopbijeenkomst over autisme

NVA-inloop (Nederlandse Vereniging voor Autisme) is op de tweee donderdag van de maand, 9 februari, tijd 10.30 tot 12.00 uur in medialounge bibliotheek De Plataan, Waalstraat 100 in Vlaardingen. Dragen van een mondkapje hoeft niet maar mag wel, er staat een spatscherm op tafel. Kijk voor meer informatie ook op de website van de vereniging www.autisme.nl

Lezing klimaatuitdaging in De Windwijzer

'De werkelijke omvang van de klimaatuitdaging'. Dat is op maandagavond 13 februari de titel van een lezing van Erik Barents. Met als centrale vraag: Wat betekent het kwantitatief om per 2050 afscheid genomen te moeten hebben van alle fossiele brandstoffen en wat zijn de (on)mogelijkheden om die te vervangen. Erik Barents, voormalig Supplychain Director Huntsman Europe, zal de vraag ter discussie stellen of het mogelijk zal zijn de energietransitie naar honderd procent duurzaam (CO2-vrij) mogelijk te maken met windmolens, zonnepanelen en waterstof.  Vervolgens zal hij ingaan op diverse vormen van kernenergie, de techniek daarvan en de ontwikkelingen op dit gebied. De lezing begint om 19.30 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 begint. Toegang: € 2,50. 

Schilderen voor beginners

Nieuw lesblok schilderen voor beginners en gevorderden. Altijd al eens willen leren schilderen of al aan het schilderen en toe aan een nieuwe technieken? In het atelier van Atie Keizerwaard start weer een nieuw lesblok, waar geïnteresseerden zich vanaf 23 februari voor kunnen opgeven. Op maandagavond en donderdagmiddag zijn er nog een paar plaatsen vrij voor nieuwe cursisten. Het cursusgeld bedraagt € 140,- voor 8 lessen en dat is inclusief gebruik van acrylverf en penselen. Voor informatie: atiekeizerwaard@hotmail.com of bel 06-17182808. Adres: Philips de Goedestraat 162 in Vlaardingen. Kijk op: www.atiekeizerwaard.nl.

Expositie Keizerwaard in praktijk Copenhaege

Komende maand exposeert Atie Keizerwaard in de dokterspraktijk Copenhaege aan de Kopenhagenlaan 9 in Vlaardingen Holy. Tot 1 maart zijn de kleurrijke werken van Atie te bezichtigen in de wachtruimte van de praktijk tijdens de openingstijden. Op haar website www.atiekeizerwaard.nl vind je meer informatie over haar werk, lessen, workshops en schildervakanties.

Winteropvang open

Gezien de weersverwachting treedt de winterkouderegeling in tot en met (in ieder geval) vrijdagochtend 10 februari. Donderdag 9 februari wordt gekeken of verlenging nodig is. Gedurende deze nachten alle buitenslapers welkom zijn. Dak- en thuislozen kunnen zich voor de winteropvang (nachtopvang) elke dag melden bij de locatie De Elementen, Nijverheidstraat 26 in Vlaardingen.