Vlaardingse Geuzen Wandelmars in teken van eerste verzet

De Tweede Vlaardingse Geuzen Wandelmars wordt op zaterdag 11 maart georganiseerd. Met deze wandeling wordt op een treffende manier stilgestaan bij de omgekomen leden van wandelvereniging Flardinga en het allereerste verzet in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De 35 kilometer lange groepswandeling, van Den Haag naar Vlaardingen, leidt wandelaars langs bijzondere plekken die te maken hebben het geuzenproces van maart 1941. De deelnemende wandelaars worden 's ochtends met touringcar 'de Vlaerdinger' vanaf de Vlaardingse Bierbrouwerij naar de Waalsdorpervlakte gebracht.

Tijdens deze busreis zal medewerker van het Vlaardingse Stadsarchief Hjalmar Teunissen die geschiedenis vertellen over de oorsprong van de Geuzen. De busreis eindigt bij de Bourdonklok op de Waalsdorpervlakte. Het Nationaal Monument Oranjehotel opent speciaal voor ons haar deuren zodat er een bezoek gebracht kan worden aan het cellencomplex. Na de koffie vervolgen we de wandelmars lopend via het Binnenhof richting Vlaardingen.

Voor deze tweede editie is plaats voor maximaal 55 geoefende wandelaars. Met de opbrengst adopteert de organisatie Cel 344 in het Oranjehotel voor meerdere jaren.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op de Facebookpagina "geuzen wandelmars" of op de website met het webadres: www.geuzenwandelmars.nl.