Steven Lugtmeijer timmert doel dicht

Sport

Al viermaal hield HBSS-doelman Steven Lugtmeijer de nul en zevenmaal bleef de schade beperkt tot één tegentreffer. Het zorgt ervoor, dat de derdeklasser ‘langs de Waterweg’ de minst gepasseerde defensie heeft.

“We willen kampioen worden. Als het dan ook nog gaat lukken om dat met de minst gepasseerde verdediging te doen, voelt het extra lekker”, reageert de 25-jarige goalie, die zijn carrière bij SVV begon en via HWD en Barendrecht bij HBSS aansloot. Daar was wel een telefoontje van trainer Toon Wolters voor nodig. “Eigenlijk was ik even klaar met voetbal. Bij Barendrecht kreeg ik niet zoveel speeltijd en, door de vele, verre tegenstanders, ook lange ritten. Dan zat ik zowel in de bus als langs de kant op de bank.” Zo vervloog het plezier en besloot hij een stapje terug te doen. Tot Wolters belde. Nadat de ook al haast niet te passeren doelman Serhan Tenekecioglu (“die ooit bij SVV mijn trainer was”) voor zijn voetbalpensioen koos, vulde Lugtmeijer, die al in de oefenperiode getest werd, de vacature in. “Ik denk dat ik iemand ben, die zelf de rust kan bewaren en dat binnen de groep kan creëren”, acht hij één van zijn kwaliteiten. “En het controleren van 1-op-1 situaties. Plus vastberadenheid. Ik ken weinig twijfels.” Tegelijk beseft hij, dat hij het achterin niet alleen kan rooien. Daarvoor kan hij rekenen op een standvastige defensie. “Zoals iemand als Leroy van Bueren. We begrijpen elkaar en hebben niet zoveel woorden nodig om elkaar op de goede plek te zetten.” 

Zaterdag zette HBSS zijn zegetocht met 0-3 winst op Rijnmond/H voort. Lugtmeijer hield weer de nul en zag na de theepauze good-old Marruchen Zimmerman éénmaal en clubtopscorer Joel Meijnckens tweemaal scoren.