Voorstelling 'De Heks van Almen' eind maart te zien in Grote of Sint Janskerk

In de zomers van 2020, '21 en '22 was ' De Heks van Almen' 68 keer te zien op locaties in Nederland die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de heksenvervolgingen, waaronder Roermond (L), Oudewater (Ut), Onstwedde (Gr), Almen en Bredevoort (Gld). De (vrijwel uitverkochte) voorstellingen werden unaniem lovend ontvangen: "Betoverend, schokkend, ontroerend… Het verhaal over de eerste heksenverbranding heeft internationale allure. Prachtige voorstelling die dwars door mijn ziel sneed. Een indrukwekkende voorstelling over vrouwenvervolging die diep ingrijpt in ons hart, onze psyche en rijkt tot in ons huidige leven. Transformerend en helend theater."

Een handgreep uit de overweldigende reacties op de voorstelling. Er is de afgelopen jaren een lawine van ondersteuning in de vorm van donaties, vrijwilligers, tips en uitnodigingen voor andere speellocaties op gang gekomen en het vervolg van een landelijke tournee is een feit.
Op 31 maart en 1 en 2 april 2023 zal 'De Heks van Almen' te zien zijn in de Grote of Sint Janskerk in Schiedam. Een locatie die wederom van grote betekenis is geweest ten tijde van de heksenvervolgingen. Kijk voor meer informatie op de website www.theatermakersachterhoek.nl.

Voorstellingsdata in Schiedam zijn: vrijdag 31 maart 20:00 uur, zaterdag 1 april 20:00 uur en zondag 2 april 15:00 uur.