Schiedams kampioenschap bij HBSS

Sport

HBSS is in juni als titelverdediger niet alleen gastheer veor het Schiedams voetbalkampioenschap voor standaardteams. Het heeft dan ook de titelstrijd van de jeugd en het herrezen horeca-toernooi in huis.

De jeugd trapt het drieluik op zaterdag 17 juni af. Niet alleen de jongens- en mixteams gaan dan voor de hoogste plaatselijke eer. Ook meidenvoetbal krijgt een prominente plek. Een week later verdedigt HBSS de vorig jaar voor het eerst in zijn bestaan veroverde stadstitel. Het andere Oranje won vorig jaar in de finale met 1-0 van Hermes DVS, dat in 2019 verrassend van Excelsior’20 won en later, na het afsluiten van het corona-tijdperk, tegen de Vlaardingse kampioen DVO’32 om de Super-Cup mocht spelen en verloor.

‘Het wordt weer een geweldig Schiedams voetbalfeest’

Nadat eerder twee pogingen om de lokale voetbalstrijd te organiseren strandden, volgde in 2015 de start van versie 3.0 en werd het een ééndaags-toernooi. PPSC werd de eerste winnaar, gevolgd door SVV/zo (in 2016 en 2017) en Excelsior’20+SVV/zo, die in 2018 de eindzege deelden nadat de finale werd gestaakt Dat gebeurde na een bizar ongeval, dat SVV-doelman Serhan Tenekecioglu een gebroken scheenbeen opleverde. 

Het aantal elftallen is na het opheffen van het zondagvoetbal bij KethelSpaland, gedaald naar zes: Excelsior’20, HBSS, Hermes DVS, KethelSpaland, PPSC en SVV.

De toernooireeks wordt zondag 25 juni afgesloten met de terugkeer van het horeca-toernooi met, zo verwacht de organisatie, meer dan 24 elftallen.