Nexus liet zich niet verrassen door het Rotterdamse NIO en verlengde met 19-14 winst de ongeslagen status. (Foto: UWM/gsv)
Nexus liet zich niet verrassen door het Rotterdamse NIO en verlengde met 19-14 winst de ongeslagen status. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

‘Wij zijn tegen niemand kansloos’

Sport

Benno Snaphaan wist het op zeker. Zijn NIO zou lijstaanvoerder Nexus pijn gaan doen. “Let maar op. Het wordt hun eerste nederlaag”, profeteerde de coach van de Rotterdammers. De  thuisploeg liet zich er niet door van de wijs brengen en won: 19-14.

Het verrast Benard niet. “Wij hebben een echt en bovendien vrij compleet zaalteam”, verklaart hij de ene na de andere zege. “Het zijn acht spelers en er is een bank, die complementair aan elkaar zijn. Iedereen kan ook scoren. Bovendien heb ik een brede selectie. Zo zie ik vandaag in het tweede een heer negen doelpunten maken. Zoiets geeft me de wisselmogelijkheden, die bij nogal wat tegenstanders ontbreken”.

Zo ook in de Vlaardingse sporthal Holy, waar Nexus zaterdag vanwege een softbaltoernooi in de Margriethal eenmalig zijn thuisbasis had. “Mijn collega roept al weken, dat hij ons te pakken zou gaan nemen, maar hij heeft er de ploeg niet voor. Hij heeft vijf spelers, die met ons mee kunnen komen. Drie anderen halen dat niveau niet.”

Met een ongeschonden blazoen koersen Nexus en Benard af op de kraker tegen medekoploper Movado. Die volgt op zaterdag 28 januari in Dordrecht. Een dag, nadat de korfballers het feestje rond de gemeentelijke huldiging van sportkampioenen, waarvoor de ploeg met Excelsior’20 en VST/Schiedam genomineerd is, hebben beleefd. “Spannend. Ik hoop dat ze het worden. Ik gun ze die avond graag en ga echt niet controleren of ze bijtijds naar bed gaan.” Spannend wordt het een dag later in Dordrecht zeker ook. Een goede afloop durft Benard, die zijn verblijf verlengde en ook volgend seizoen bij Nexus actief is, niet te beloven. “Ik heb Movado gescout. Het is een hele goede tegenstander. Wij zijn echter tegen niemand kansloos. Hoe het ook afloopt: wat mij betreft is het seizoen nu al geslaagd.”