Wim Stegman: 75 jaar lid van Excelsior'20. (Foto: PR)
Wim Stegman: 75 jaar lid van Excelsior'20. (Foto: PR)

SPORT in het KORT

Sport

VST-dammers op NK in de achterhoede

Van het vijftal VST/Schiedam-dammers, dat in Wageningen meedeed aan het toernooi om het Nederlands kampioenschap lukte het alleen Ron Heusdens om in het linker rijtje te eindigen. Hij werd vijfde. Jan Groenendijk prolongeerde zijn Nederlandse titel.

In competitie op weg naar landstitel

Twee dagen na de laatste NK-ronde zat het Schiedamse vijftal met de andere teamgenoten alweer in Gebouw De Ark achter het dambord voor het competitietreffen tegen de nog puntloze hekkensluiter Waarddammers. Virny, Gantvarg, Van Berkel, Remeijer, Slump, Meijer en Hageman wonnen hun partij. Clerc en Heusdens sloten af met remise, terwijl Luteijn een voor hem zeldzame nederlaag leed. Omdat de concurrenten punten verspeelden, gaat het VST-tiental nu met een voorsprong van drie punten aan de leiding.

Veel jubilarissen bij Excelsior’20

Excelsior’20 luisterde de nieuwjaarsreceptie op met de huldiging het nieuwe lid van verdienste Jan Wegman en 22 clubjubilarissen. Wim Stegman is met 75 jaar dé ‘topscorer’. Joop van Rest maakte de 70 vol. Jos van Deventer, Nico Hulhoven en Rob Meeder staan inmiddels 60 jaar in de boeken, terwijl Michel Bakker en Edwin Marrevee op 50 jaar staan.

Casper van Uden start seizoen in Saudi-Arabie

Het Schiedamse sprinttalent Casper van Uden, die bij Team DSM de overstap maakte van de opleidingsploeg naar de grote jongens, begint het wielerseizoen 30 januari met de Saudi Tour. Daarna rijdr hij 12 februari in Portugal de Figueira Champions Classic, begint 15 februari aan de Ronde van Algarve en op 5 maart aan Parijs-Nice.

SVV bemant ook commissie voetbalzaken

SVV is zijn voetbalzaakjes organisatorisch aardig op de rails aan het zetten. Niet alleen is er een nieuwe voorzitter, ook werd de commissie voetbalzaken bemand: Oswin Ipcedencia behartigt de selectie-zaken en Kees van Os is de regelaar voor de overige senioren.

SV&HV Schiedam: ‘Wie kom bij ons ballen?’

“Ben jij een (oud-)honkballer of (oud-)softbalster en op zoek naar een leuke vereniging? Voor diverse teams kunnen we nog versterking gebruiken”, meldt SV&HV Schiedam op Facebook. Voor info mail aan info@svhv-schiedam.nl

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Excelsior’20-Rijnmond/H, Botlek-KethelSpaland, HBSS-Rozenburg, WCR-PPSC, Hermes DVS-Overschie.

BADMINTON: zon Boomgaardshoek-TSF.

BASKETBAL: zat Rotterdam/Z-Juventus(h).

HANDBAL: zat Artemis’15-DWS(h), sporthal WA 19.00 Ventura-Venlo 2(d), 20.30 Ventura-Gemini/V(h), Groenoordhal 20.25 DWS-Heerle(d).

KORFBAL: zat Groenoordhal 14.00 Nexus-OZC.