‘Uit de buurt van rode streep blijven’

Sport

De strijd tegen de drie degradatie- en drie nacompetitieplaatsen is nog lang niet gestreden. Na een wenkbrauwen fronsende start, met drie punten uit vijf wedstrijden, is het vervolg voor Excelsior’20 dankzij een tussensprint, een stuk rooskleuriger.

Toch durft trainer Jaco Verhoev het nog niet aan om het vervolg van een “we gaan het redden” te voorzien. “We zijn op de goede weg”, noemt hij de vijftien punten, die inmiddels zijn binnen geharkt en voor een positie in de middenmoot zorgen. “De reeks, die we voor de winterstop neergezet hebben, geeft vertrouwen. Zeker als je het afweegt tegen de positie die bijvoorbeeld Victoria’04 inneemt. Die ploeg is met vlag en wimpel kampioen geworden en zegt dat het nu met een sterke reeks bezig is. Wanneer je dan ziet dat wij net zoveel punten hebben, kloppen we ons niet meteen op de borst, maar weten wel, dat we lekker bezig zijn.”

Voordat het zover was moest Verhoev, zo merkt hij op, eerst een aantal nieuwe spelers inpassen. “Dat gaat niet één, twee, drie en vergt tijd.” De resultaten maken duidelijk, dat die missie aan het slagen is. “Het gaat steeds een stukje beter. Zo zijn ze gaandeweg makkelijker gaan scoren, terwijl de verdediging stabiel is.” Vanzelfsprekend leverde de mooie najaarsreeks met dertien punten uit zes partijen een boost op. “Het geeft de jongens zeker vertrouwen. We leven van honderd procent inzet en zitten er steeds bovenop. Dat is voor ons de basis van het succes. Want als we die passie laten schieten kunnen we ook van de onderste clubs verliezen”.

Zaterdag komt laagvlieger Rijnmond/H naar Thurlede. Een nieuwe testcase. Met van Jaco Verhoev de insteek, dat Excelsior’20 met een driepunter verder afstand kan nemen van de degradatiezonde.