Na video-analyses en door openhartige gesprekken met de spelersgroep lukte het Ben Hoogwerf om KethelSpaland aan het voetballen en winnend te krigen. (Foto: UWM/gsv)
Na video-analyses en door openhartige gesprekken met de spelersgroep lukte het Ben Hoogwerf om KethelSpaland aan het voetballen en winnend te krigen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Hekkensluiter klom op naar kopgroep

Algemeen

Na de 2-2 tegen VDL had KethelSpaland in vijf wedstrijden welgeteld twee punten bijelkaar gespeeld. “En stonden we op de laatste plaats”, gruwelde trainer Ben Hoogwerf om zich vervolgens af te vragen waar hij aan begonnen was. Om dat uit te vinden analyseerde hij video-opnames, zag zijn mannen worstelen en ging met de groep in conclaaf. Daarna volgden zes driepunters.

DOOR GERARD S. VERVER

“We verloren vijf punten aan Deltasport en VDL, de twee clubs, die nu onderaan staan”, kijkt Hoogwerf nog even terug op de bizarre start.  waar het deel uitmaakt van een groepje van vier achtervolgers, die op jacht zijn naar koploper HBSS. 

Een doolhof noemt hij de situatie waarin het elftal aanvankelijk meer met zichzelf dan met de tegenstander bezig was. In de zoektocht naar oorzaken tuurde hij in de avondlijke uren lang naar het laptop-scherm. Hij bekeek video’s van twee thuisbeurten en turfde foute passes en mislukte doelpogingen. “Dat hebben we in de aanloop van de avondwedstrijd tegen Victoria’04 openhartig met elkaar besproken. Ook heb ik sommigen op andere posities neergezet. Posities waar ze beter renderen. Daarna komen ze in Vlaardingen snel op voorspong en zie je een last van de schouders vallen. Dan staat er ineens een elftal met niet alleen spelers, die vroeger gescheiden van elkaar op zaterdag of zondag speelden en het onderlinge vertrouwen misten. Dan is er eenheid. En een elftal met voetballers, die keihard werken en uitstralen dat ze het leuk vinden om met elkaar te spelen.” Daarmee lijkt Hoogwerfs puzzel opgelost. Toch is hij voorzichtig. “We hebben weliswaar vanaf Victoria niet meer achter gestaan of verloren, maar zaterdag volgt uit bij Botlek een nieuwe test.”