Muzikale hommage aan Pieter van Tilburg in ’t Huis te Poort

Op zondag 22 januari om 16.00 uur is er in 't Huis te Poort in Schiedam een hommage aan Pieter van Tilburg door de Noorse hoboïste/ blokfluitiste Vivian Berg en de Japanse klaveciniste Noriko Amano. Sinds de oprichting van de stichting ’t Huis te Poort hebben zij verschillende optredens verzorgd, in eerste instantie op uitnodiging van de oprichter van de stichting; pastoor Pieter van Tilburg. Aan hem is het te danken dat ’t Huis te Poort een begrip is geworden. In maart 2012, enige dagen na het overlijden van Pieter van Tilburg, verzorgden Vivian Berg en Noriko Amano een onvergetelijk concert. Nu, ruim tien jaar later, zullen ze dat in deze muzikale hommage aan hem opnieuw doen.
Bijna vanzelfsprekend staat ‘Onse Vader in Hemelryck' van de Nederlandse componist Jacob van Eyck (1590-1657) op het programma, maar de hoofdrol is voor de hele groten uit de barok: Bach, Vivaldi, Händel en anderen.

De toegang bedraagt € 15 euro. 't Huis te Poort is te vinden aan de Dam 28-30 in Schiedam. Kijk voor meer informatie op de website van 't Huis te Poort: www.thuistepoort.nl.