Dit beeldje beeldt verbondenheid uit.
Dit beeldje beeldt verbondenheid uit. (Foto: PR)

Cursussen Wetendveld starten binnenkort

"In onze moderne westerse samenleving zien we onszelf graag als individu. Sterker nog, we zien onszelf graag als individu los van onze familie en sociale omgeving", menen Ton Meulman en Selma van Huijzen. Zij geven de cursus Wetensveld. "Niets is echter minder waar. Wij zijn wie we zijn door onze relaties, met name onze familie, ook de generaties voor ons die we misschien niet gekend hebben. Als we dat kunnen zien en ervaren kunnen we ons op een diepe manier met onszelf verbinden. Pas dan kunnen we ook onze verbinding met andere mensen ervaren, onze relaties, vrienden, collega's, buren. Het beeldje bij dit artikel geeft dat mooi weer: iedereen is met iedereen verbonden."
"Familieopstellingen is een methode om die verbinding met jezelf en je omgeving (beter) te leren voelen. Veel deelnemers komen één of meerdere keren naar een avond of een hele dag om dit te ervaren." Kijk voor data op de website wetendveld.nl. "Wil je een intensiever traject dan is onze cursus Systemisch Kijken een mooie manier. In deze cursus leren deelnemers te zien wat er in opstellingen nu eigenlijk gebeurt op het dieper niveau. Maar vooral doe je in de cursus vele opstellingen als vraagsteller en als representant. Je werkt dus hard aan jezelf om de verbinding waar we het net over hadden te kunnen ervaren."
"Onze cursus is in familieopstellingenland uniek doordat we twee methoden aanbieden. Aan de éne kant de traditionele familieopstellingen volgens Bert Hellinger (zie het boek "De Fontijn"). Aan de andere kant de meer wetenschappelijk onderbouwde methode van Franz Ruppert. Je ondergaat ze beide en leert over de achtergronden op basisniveau. De cursus wordt gegeven op zeven dinsdagavonden, te beginnen op 31 januari."
Dieper op de materie ingaan kan met de cursus Systemisch Werken. "Hier verdiep je je kennis en inzicht in de beide methoden en leer je (als je dat wilt) om zelf opstellingen te begeleiden. Ook bij deze cursus is je persoonlijke groei een belangrijk onderdeel. Voor deelname is het noodzakelijk dat je de basiscursus van Wetendveld gevolgd hebt. De cursus wordt gegeven op zeven zaterdagen, inclusief lunch, en begint op 11 februari." Kijk voor meer informatie op www.wetendveld.nl.