‘Lorenzo kan onwijs goed voetballen’

Sport

Het is al wat jaren geleden, dat Excelsior’20 met Danny Koevermans (nu 44) en Luc Castaignos (30) talent zag doorstromen. Lorenzo Pirau (23) zou zomaar de volgende kunnen zijn. “Want”, vindt trainer Jaco Verhoev, “hij kan onwijs goed voetballen”.

De aanvaller kwam via SVV, Spijkenisse, Rotterdam United en op voorspraak van vrienden, die al bij Excelsior’20 speelden, in Schiedam terecht. Alleen kwamen zijn vaardigheden, na de promotie naar de derde klasse, aanvankelijk te weinig uit de verf. Het leidde tot een onder vier-ogen-gesprek met de trainer. “Dat had ik nodig”, beseft hij achteraf. “Ik zat toen gewoon even niet goed in mijn vel.” Het hielp, want hij schoot meteen driemaal raak en is nu met een totaal van acht doelpunten Excelsiors topscorer. Dat was hij ook vorig seizoen toen hij dertien maal doel trof en met de zwartwitten via de nacompetitie,de derde klas bereikte.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 49

2. HBSS 42

3. DVO’32 36

4. PPSC 31 

Het bezorgt hem het vertrouwen, dat hij in de juiste flow zit om, wanneer het hem lukt zich nog verder te ontwikkelen, voor een stapje hogerop te gaan

Vooralsnog is hij met Excelsior’20 druk doende om in de derde klasse het hoofd boven water te houden. Dat lukt, gezien de plek in het linkerrijtje, aardig. Veertien wedstrijden leverden zes zeges en drie puntendelingen op. “Het was in die derde klas wel even wennen. In de vierde klas kon je het afdoen met een flinke dosis strijd. Nu draait het mede, en dat is wel lekker, om voetbalkwaliteiten. En dat hebben we zeker”.