Op de huldiging van de kampioenen reikte talent 2021  Sebastian Olsen (midden)  clubgenoot en talent 2022 Celil Uyar de prijs uit en werden geinterviewd door presentator Sinclair Bischop. (Foto: UWM).
Op de huldiging van de kampioenen reikte talent 2021 Sebastian Olsen (midden) clubgenoot en talent 2022 Celil Uyar de prijs uit en werden geinterviewd door presentator Sinclair Bischop. (Foto: UWM).

Met zijn zevenen naar het NK judo

“We gaan gewoon door", kopte vorige week het persbericht waarin Sportinstituut Schiedam aankondigde, dat het zaterdag 11 februari met zeven judoka’s naar het Nederlands kampioenschap gaat. Het kan niet op.

Het was me het weekje wel voor de judoka’s uit de Jacob Bijsterstraat. Dat begon vrijdagavond met het eerbetoon aan de Schiedamse sporter, team en talent van het jaar. Waar talent 2021 judoka Sebastian Olsen de naam van zijn opvolger mocht onthullen. Niet wetend, dat dat zijn clubgenoot en Nederlands kampioen Celil Uyar zou zijn. Die reageerde uiteraard enthousiast maar bescheiden, want, vertelde hij, “als mijn oudste broer niet was gaan judoên, was ik er niet aan begonnen en had ik hier nu niet gestaan”.

Een dag later was het voor die twee, plus acht clubgenoten op het Zuid-Hollandse kampioenschap weer business-as-usual. Het leverde drie eerste, een tweede, drie derde plaatsen en twee bijna-derde eerste plaatsen op. "Dit is een goede lichting", weet trainer Dimitri van der Hoeven. "Met jongens en meiden, die zeer gemotiveerd zijn en er heel veel energie in steken."  Of dat nationaal metaal gaat opleveren laat hij in het midden. "We hebben drie Zuid-Hollanse kampioenen. Als je dat bent kan je serieus meedoen om de prijzen. Anderzsijds kunnen ook judola\s die minder favorieten zijn verrassen en een onverwacht resultat neerzetten..Ik sluit miks uit. Het is hoe-dan-ook al prachtig om zoveel judo'ka's op het NK te staan". 

WK veldrijden

Op het WK veldrijden in het Bravantse Hoogerheide reed Schiedammer Luke Verburg in een veld van 51 renners naar de 22e plaats. Hij finishte iets minder dan drie minuten later dan de Belgische wereldkampioen Thibau Nys.