Interieur Plantagekerk Schiedam
Interieur Plantagekerk Schiedam (Foto: Plantagekerk)

vrijdag 10 februari

Spreekuur van Humanitas

Elke vrijdag van 11 - 13 uur kun je binnenlopen bij de 5Molens met vragen over geldzaken. Vrijwilligers van Humanitas helpen mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig.5Molens, Nieuwe Damlaan 818, Schiedam.


zaterdag 11 februari

Koffie-inloop Plantagekerk

Op zaterdagmiddag 11 februari staan de deuren van de Plantagekerk (Lange Nieuwstraat 61) open. De kerk is vrij te bezichtigen tussen 14.00 en 15.30 uur. Het historische Rütter-orgel wordt deze middag door gastorganist Rik Wuister bespeeld. Een gratis kopje koffie of thee staat voor u klaar. En indien gewenst kan er een praatje gemaakt worden met de aanwezigen. Hartelijk welkom!

zondag 12 februari

Open Samenkomst over het 'Oude Testament'

Stonden we vorige keer stil bij de vraag ‘Waarom de Bijbel?’, vandaag staat tijdens de Open Samenkomst in de Plantage Kerk (Lange Nieuwstraat 61) het Oude Testament centraal. We willen met elkaar de rode draad ontdekken die door het ‘Oude Testament’ heenloopt.De samenkomst begint om 15.30 uur. Tijdens de samenkomsten is er naast de bijdrage over het thema, ook plaats voor zang, ontmoeting en gesprek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

zondag 12 februari tot zondag 5 maart

Abstract, hoezo?

Zes kunstenaars beantwoorden de vraag wanneer en waardoor zij hebben besloten om zich te uiten op lyrisch abstracte wijze, vanuit de intuïtie, expressief en gevoelsmatig. Opening zondag 12 februari om 15.30 uur door Jan M. de Grauw, kunstenaar/ docent, voormalig stafmedewerker Stedelijk Museum Schiedam en directeur Kunst- en Cultuurcentrum Dordrecht. Voordracht zondag 19 februari om 15.30 uur door Martine de Heij: 'Mijn ontmoetingen met Pierre Soulages', over de onlangs op 102-jarige leeftijd overleden beroemde Franse schilder. Kunstenaarsgesprek zondag 26 februari om 15.30 uur o.l.v. kunsthistorica Cilia Batenburg. Finissage zondag 5 maart om 15.30 uur met een optreden van schrijver/zanger Arie van der Krogt.