De handbaldames van Twist gaan ijzerkoekjes bakken. (Foto: PR)
De handbaldames van Twist gaan ijzerkoekjes bakken. (Foto: PR)

Sport in het kort uit Vlaardingen

Sport

ODO verrast Twist

Laagvlieger ODO heeft Twist de oren gewassen. De Vlaardingse korfballers verloren in Maasland met 18-11. Zaterdag komt de ongeslagen koploper ADO naar de Claudius Civilislaan.

Noorlander/Vergeer winnen Padel Open

De Vlaardingers Ivo Noorlander en Boy Vergeer wonnen de P100-klasse van het Open Padeltoernooi van Racket Sport Schiedam. 

Ook bevroren water is soms lastig

Had Twist vorig weekend last van wateroverlast in de blaashal, CWO kampte vorige week dinsdag met bevroren-wateroverlast. Het leidde tot het staken van de oefenwedstrijd tegen Alexandria’66. “Te veel ijsplekken op het veld”, legt trainer Jeff Stans uit. “Het werd te gevaarlijk”. 

Even reclame maken voor Twist-dames

“Helpen jullie ons mee naar Belgie”, vragen de handbalsters van Twist op hun Facebook-pagina. Om de trip en deelname aan een toernooi een beetje betaalbaar te maken gaan ze namelijk de keuken in om ijzerkoekjes te maken en voor een schappelijk prijsje (10 stuks voor vijf euro) aan de mens te brengen. Wie op 12 februari zo’n appetijtelijk pakje Vlaardingse koekjes wil afhalen moet dat voor 5 februari laten weten op Facebook-pagina: S.C. Twist dames 1

Uitgeschakeld

Zowel DVO’32 als Deltasport slaagde er niet in om de derde ronde van het toernooi om de VR/Fidus-cup te bereiken. Deltasport verloor met 3-0 van Hillegersberg. DVO’32 en Hermes DVS hielden elkaar met 2-2 in evenwicht. Strafschoppen waren niet aan de Vlaardingers besteed.

Nóg een seizoen aan het bewind bij VFC/za

Het duo Bas ven Loenen en Najim Nasri blijft nog een seizoen aan het bewind bij de zaterdagvoetballers van VFC. De eerste begint dan aan zijn zevende en de ander aan zijn vierde seizoen.

VFC/za heeft als enige Vlaardingse club de derde ronde van het toernooi om de distritcsbeker bereikt. Op zaterdag 18 februari krijgt het vierde divisionist Poortugaal op bezoek.  

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Goes-Zwaluwen, Cion-CWO, Rozenburg-Deltasport, Vierpolders-DVO’32, Victoria’04-Excelsior’20, HMSH-VFC/za (15.00).

Dins; Victoria’04-Olympia (VR-Cup).

BASKETBAL: zon Erasmushal 11.00 Vlaardingen Captains-SBU 2(h).

HANDBAL: zon Cl. Civilislaan Blaashal 11.40 Twist-TOGB(d), 13.00 Twist-Groene Ster 2(h).

HOCKEY/zaal: zon Derby-Pollux(h), Forescate—Pollux(h), Schiedome HCS 11.30 Pollux-Kieviten(d), 12.50 Pollux-Alkemade(d0.

KORFBAL; zat Cl.Civilislaan 18.40 Twist-ADO.

VOLLEYBAL: woens sporthal Holy 20.00 Move4U-Volley2B(d); zat sporthal Holy 13.30 Move4U-Spirit 3(h), 15.30 Move4U-Volley/V(d).

WATERPOLO: zat Katwijk-ZVVS(d), De Kulk 20.00 ZVVS-De Treffers(h).